Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Opbrengst naar Doe Een Wens Stichting Nederland

Burgemeester lost startschot fietstocht voor goed doel

BARENDRECHT (dinsdag 14 juni 2005) ­ Burgemeester M. Th. van de Wouw van Barendrecht zal op vrijdag 24 juni 2005 in aanwezigheid van technisch directeur van Feyenoord Mark Wotte het start- schot geven voor de vijfde FinEdge Charity Ride. Deze jaarlijks terugkerende fietstocht van Rotter- dam naar Doenrade (Limburg) wordt door FinEdge georganiseerd ten behoeve van een goed doel. Tot nu toe is er elk jaar gefietst voor Doe Een Wens Stichting Nederland. Deze stichting vervult de wensen van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Ongeveer twintig mede- werkers van FinEdge zullen voor deze stichting de afstand van 256 kilometer in één dag per racefiets afleggen.

Om half vijf `s ochtends verzamelen de fietsers en begeleiders in Capelle a/d IJssel. Hier krijgen ze hun ma- teriaal uitgereikt om vervolgens om vijf uur te vertrekken naar het startpunt in Barendrecht. De afstand Ca- pelle - Barendrecht over een afstand van ongeveer twintig kilometer geldt als warming up. Het startschot zal rond half zeven gegeven worden voor het gemeentehuis in Barendrecht. De fietsers rijden vervolgens via Oosterhout, Best en Someren-Eind naar Doenrade. Twee deelnemers doen voor de vijfde keer mee, om dit lustrum te vieren stappen ze in smoking op de fiets.

Klassieker
De eerste FinEdge Charity Ride werd gereden in 2001, toen het bedrijf was uitgenodigd om een bedrijven- dag in Puth (Limburg) bij te wonen. Als ludieke actie besloten de medewerkers de afstand per fiets af te leg- gen. Binnen drie dagen hadden ze sponsoren en haalden ze 11.000 gulden op voor de Doe Een Wens Stichting. De tocht, het doel en het weekend bevielen zo goed, dat FinEdge heeft besloten er een jaarlijks evenement van te maken. Inmiddels is de tocht uitgegroeid tot een ware klassieker, waarbij er in totaal ruim 100.000,- bij elkaar gefietst is voor de Doe Een Wens Stichting Nederland. Bekende en minder bekende Nederlanders zijn bereid gevonden de tocht te ondersteunen. Zo fietste schaatsster Marianne Timmer in 2003 een heel stuk mee, werden de fietsers onthaald door Feyenoorder Patrick Lodewijks en verzorgde Gerrie Knetemann in 2004 de huldiging.

Noot voor de pers,