Gemeente Harderwijk


Weer groot sportspektakel: CU Around

Harderwijk staat de laatste tijd volop in de belangstelling bij grote sportspektakels. Na de Olympische sportselectie, de Olympische bobslee-top en afgelopen weekend Mission Olympic komt nu de Gelderse Sportfederatie naar Harderwijk met CU (spreek uit: see you).Around. Het initiatief om dit straatsportevenement naar Harderwijk te halen komt van de gemeente. Het sluit aan op het breedtesportbeleid om jong en oud aan het sporten te krijgen.

Het `kermisterrein' naast het skatepark aan de Parkweg is volgende week vrijdagavond 24 juni herschapen in een grote spectaculaire sportlocatie. Vanaf half zeven kunnen jongeren het er in spannende teamsporten tegen elkaar opnemen. Bijvoorbeeld in streetsoccer, twee tegen twee in een speciale voetbalkooi. Vijftig kuub zand maakt van een deel van het terrein een tijdelijk strand voor beachvolleybal.. Voor een echte zomerse sfeer zorgt DJ Marcus. Basketball en demonstraties van Harderwijkse clubs en sportcentra maken het evenement compleet. Om 18.30 uur beginnen de eerste wedstrijden.

Ben je jong (leeftijd tussen ongeveer 14 en 20 jaar), doe dan mee. Meld je aan op de dag zelf of via www.cu-around.nl. Meedoen is helemaal gratis. Voor de winnende teams zijn er trouwens leuke prijzen te winnen.

Programma vrijdag 24 juni: 18.30 uur: opening
18.35 uur: demonstratie City Jam door Iedema 18.45 uur: start wedstrijden 19.00 uur: demonstratie trampoline springen door Olympia 19.30 uur: demonstratie karate door J. vd Hoofdakker 20.00 uur: demonstratie jiu jitsu door Iedema 20.10 uur: finalepoule streetsoccer 20.30 uur: demonstratie zelfverdediging door J.vd Hoofdakker 20.45 uur: finales van alle sporten 21.15 uur: prijsuitreiking