Gemeente Den Helder

16-06-2005 Wie zijn onze kampioenen? Kom naar het sportgala op 24 juni! Vrijdag 24 juni ontvangen tijdens de Parade der Kampioenen alle Helderse sporters die in het afgelopen sportseizoen een officieel nationaal of internationaal kampioenschap hebben behaald, de sportpenning van de gemeente Den Helder. Daarnaast worden tijdens dit Sportgala de Hans Enklaarprijs en de gemeentelijke Sporttrofee uitgereikt. De grote vraag is natuurlijk: aan wie? Voor het antwoord op die vraag kunnen wij maar één ding zeggen: kom naar het Sportgala, de 24e!

Genomineerden
Voor de gemeentelijke Sporttrofee zijn er drie genomineerden. Allereerst het danspaar Redmond Valk en Alexandra Matteman. Dit paar danst sinds ruim een jaar samen en heeft al veel prijzen in de wacht gesleept. Zij hebben hun klasse overtuigend bewezen tijdens het NK 10-dansen (all-round), waar zij dan ook het kampioenschap binnenhaalden. Als Nederlands kampioen mogen zij ons land vertegenwoordigen op het EK en het WK.
Ook de organisatie van de Open Helderse Budokampioenschappen is genomineerd. Al meer dan 27 jaar organiseert Budovereniging Dun Hong dit evenement, waaraan veel landen meedoen. Het hele jaar door zijn vrijwilligers bezig met de voorbereidingen.
De derde genomineerde is de stichting Den Helder Maritiem. In de afgelopen 25 jaar heeft deze stichting het mogelijk gemaakt dat in Den Helder op nationaal en internationaal gevoetbald kon worden en is het Helders team in de gelegenheid gesteld op deze niveaus te spelen. Ook aan de organisatie van wedstrijden op ander (sport)gebied heeft de stichting een flinke bijdrage geleverd.
Wie van de genomineerden met de Sporttrofee naar huis gaat, weten we op vrijdag 24 juni. Ook de winnaar van de Hans Enklaarprijs wordt pas tijdens het Sportgala bekend gemaakt.

Meer dan alleen prijzen
Naast de uitreiking van diverse prijzen is er nog veel meer zien en beleven tijdens het jaarlijkse Sportgala. Zo zijn er sportdemonstraties en kunt u genieten van muziek en dans. Genoeg redenen om vrijdag 24 juni een kijkje te komen nemen. Het Sportgala begin om 19.30 uur en is in Basketbalcentrum Cape Holland (sporthal De Slenk) aan de Drs. F. Bijlweg. De toegang is gratis. Komt u ook?