Erasmus Universiteit Rotterdam

Revenue management. Nieuwe eigenschappen en modellen

Op vrijdag 24 juni 2005 promoveert Kevin Pak op zijn proefschrift Revenue management. Nieuwe eigenschappen en modellen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Revenue Management is de kunst van het verkopen van een vaste en bederfelijke voorraad producten, op zoân manier dat de opbrengst gemaximaliseerd wordt. Dit gebeurt door verschillende prijzen te hanteren voor verschillende marktsegmenten en vervolgens de hoeveelheid producten dat wordt aangeboden in elk marktsegment zorgvuldig te beheersen. In dit proefschrift wordt een overzicht gegeven van bestaande Revenue Management technieken. Daarnaast worden nieuwe technieken ontwikkeld voor het gebruik van Revenue Management in de luchtvaart, de hotel industrie en voor vrachtvervoer. De onderzoeken zijn opgesteld in overleg met praktijkdeskundigen en bieden derhalve nuttige inzichten voor het bedrijfsleven.

Deze promotie is voorbereid binnen Erasmus Research Institute of Management (ERIM) , de door de KNAW erkende onderzoeksschool van RSM Erasmus University en de Faculteit der Economische Wetenschappen.

Promotor: prof.dr.ir. R. Dekker, Mathematische besliskunde