Politie Hollands Midden

Datum: 17 juni 2005

Regio Politie bouwt nieuw hoofdbureau

De politieregio Hollands Midden start vrijdag 24 juni met de bouw van een nieuw hoofdbureau aan de Elisabethhof 7. Het pand wordt pal tegenover het huidige kantoor van het politiekorps gebouwd.

In de nieuwbouw zetelen straks de korpsleiding en ondersteunende diensten. Het huidige pand is als onderkomen van de korpsrecherche van het regiokorps Hollands Midden bestemd. Door de nieuwbouw centraliseert het korps eveneens de afdeling Financiën en Control en de afdeling Dienst Personeel. Deze diensten zijn nu gehuisvest in twee gehuurde panden elders aan de Elisabethhof.

Nieuwe pand De nieuwbouw van het 3.600 m2 grote pand zal uiteindelijk medio zomer 2006 ingebruik genomen worden. Met de bouw is een investering van circa 9 miljoen Euro gemoeid. De ongeveer 100 personeelsleden komen te werken in een pand waarin een moderne klimaatstechniek is toegepast. Door zogenaamde betonkernactivering worden warmte en koude in de bouwconstructie dusdanig gebruikt dat er een juist binnenklimaat ontstaat.

Omgeving De politie verwacht dat met de nieuwbouw de parkeerdruk voor omliggende bedrijven tot het verleden behoort. Het nieuwe pand heeft een eigen afgeschermd parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.