Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Eerste Constantijn Huygensstraat en Van Baerlestraat volledig afgesloten

Vanaf vrijdagavond 24 juni tot en met maandagochtend 27 juni zijn de Eerste Constantijn Huygensstraat, tussen Overtoom en Vondelbrug en de Van Baerlestraat, tussen De Lairessestraat en Willemsparkweg volledig afgesloten voor auto- en tramverkeer. De Van Baerlestraat blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers, de Eerste Constantijn Huygensstraat alleen voor voetgangers. De parkeergarage onder het Museumplein blijft bereikbaar.

In dit weekend vinden er werkzaamheden plaats aan riolering, gas- en waterleidingen. De werkzaamheden starten vrijdagavond 19.00 uur. Het streven is om het werk maandagochtend 06.00 uur af te ronden. Verkeer wordt ter plekke omgeleid met omleidingsborden. Tijdens deze afsluiting leidt het GVB tram 3, 5 en 12 om. De tramhaltes aan de Jan Willem Brouwersstraat (t.o. het Concertgebouw) en de Willemsparkweg vervallen. Informatie over het openbaar vervoer is te vinden op www.gvb.nl. Na het weekend geldt de oude situatie, waarbij aan één weghelft gewerkt wordt en de rijbaan van Oud Zuid richting Oud-West wel toegankelijk is.

Meer informatie over omleidingen is te lezen in een brief aan omwonenden. Bekijk hiervoor het gerelateerde bericht.

Werkzaamheden Oud-West en Oud Zuid

Oud-West en Oud Zuid werken van 30 mei tot en met 21 december aan de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Van Baerlestraat. Na 26 september is alle verkeer op de Van Baerlestraat weer mogelijk tot 1 januari. Vanaf dat moment wordt verder gewerkt aan de Van Baerlestraat tot 1 juli 2006. Beide straten krijgen een nieuwe inrichting, met vrijliggende fietspaden en een (deels) vrijliggende trambaan. Daarnaast worden door Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR), het GVB, de Nuon en het Waterleidingbedrijf Amsterdam onderhoudswerkzaamheden verricht aan kabels, leidingen en tramrails.

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingroutes is te vinden op www.bereikbaar.amsterdam.nl, www.oudwest.amsterdam.nl en www.oudzuid.amsterdam.nl. Op www.gvb.nl staat informatie over het openbaar vervoer tijdens het weekend.


---

Nadere inlichtingen:

Naam: Patricia Weijers

Functie: adviseur Externe Betrekkingen

stadsdeel Oud-West

Telefoon: 020 - 589 35 03

Voor meer informatie over Oud Zuid belt u met: Hans Hasebos,

projectleider, 020 - 678 19 19 of Jan Gravemaker 06 - 5379 59 84.

Gerelateerde bericht(en):
Oud-West en Oud-Zuid starten werkzaamheden Eerste Constantijn Huygensstraat en Van Baerlestraat
Volledige afsluiting Eerste Constantijn Huygensstraat