Gemeente Laarbeek



* Informatiebijeenkomst plan De Beekse Akkers
* Van 24 juni tot en met 27 juni werkzaamheden aan brug Aarle-Rixtel
* Vakantie gepland? Wees op tijd voor uw reisdocument Informatiebijeenkomst plan De Beekse Akkers
Op 20 juni a.s. vindt er om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum te Beek en Donk voor alle belangstellenden een informatiebijeenkomst plaats over het woningbouwplan De Beekse Akkers te Beek en Donk. Tijdens de informatiebijeenkomst geven wethouder H. Brugmans, projectleider J. van Wetten en stedenbouwkundige P. Kalsbeek een toelichting op het masterplan van De Beekse Akkers. De Beekse Akkers is een woningbouwplan dat gesitueerd is tussen de Lieshoutseweg, het Berkendijkje en de Reijakkerweg. Op dit terrein, dat een oppervlakte van circa 41 hectare beslaat, is ruimte voor de bouw van ongeveer 750 - 800 woningen.
Het woningbouwplan zal gedurende een periode van vijftien jaar worden uitgevoerd. Het streven is om in 2008 te beginnen met het bouwen van de eerste woningen.

Plan op hoofdlijnen
Het masterplan dat op deze avond wordt toegelicht, is een plan op hoofdlijnen. Aan bod komen ondermeer de uitgangspunten voor het in gang zetten van het woningbouwplan, deelonderzoeken die ten behoeve van de bouwplannen zijn uitgevoerd, en de structuur van het plan. Informatievoorziening met betrekking tot kavel- en woninguitgifte en architectonische invulling vindt in een later stadium plaats. Op dit moment zijn er nog geen concrete bouwplannen beschikbaar. Van 24 juni tot en met 27 juni werkzaamheden aan brug Aarle-Rixtel Binnenkort worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de brug Aarle-Rixtel over de Zuid Willemsvaart. Het dek van de brug ligt enkele centimeters lager dan de weg. Dat levert vooral voor de fietsers een lastige en gevaarlijke situatie op. Er zal een nieuwe en plaatselijk dikkere slijtlaag op het dek worden aangebracht.

Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden is de brug tijdelijk niet beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleidingroute ingesteld. Voetgangers, fietsers en bromfietsers kunnen wel van de brug gebruik blijven maken. Om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken zullen de benodigde werkzaamheden in een weekeinde uitgevoerd worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van vrijdag 24 juni vanaf 20.00 uur tot en met maandag 27 juni 06.00 uur. De werkzaamheden kunnen alleen uitgevoerd worden als het weersomstandigheden dit toelaten; anders zal een nieuwe datum worden vastgesteld.
Vakantie gepland? Wees op tijd voor uw reisdocument! Als u naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld op vakantie, moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. In een groot aantal landen in Europa* kunt u volstaan met een Nederlandse identiteitskaart. Deze is goedkoper dan een paspoort en heeft een handig creditcardformaat.

5 werkdagen wachten op een paspoort of identiteitskaart Controleer ruim van tevoren of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Als uw reisdocument gaat verlopen raden wij u aan tijdig een nieuw document aan te vragen.
Sinds 1 oktober 2001 is de procedure veranderd en duurt het aanvragen van reisdocumenten en bijschrijvingen van kinderen 5 werkdagen. In verband met een enorme toename van aanvragen voor reisdocumenten / bijschrijvingen de komende vakantieperiode dient u rekening te houden met een langere wachttijd aan de balie.

Voor meer informatie over deze producten kunt u kijken in onze productencatalogus
2005 terecht bij de Budgetwinkel Helmond,gevestigd aan de Smalstraat per 1 juni 2005 mandaat aan het afdelingshoofd / de formele