Gemeente Vlaardingen


Fietsen kijken in Schiedam en Maassluis
20 juni 2005

Het district Schiedam van de politie Rotterdam-Rijnmond organiseert wederom fietskijkdagen voor mensen die aangifte hebben gedaan van diefstal van een (brom)fiets.

* Vrijdag 24 juni van 18.00 tot 19.30 uur stalt de politie alle gevonden fietsen uit bij het politiebureau aan de Westlandseweg 1 te Maassluis. De rechtmatige eigenaar kan zijn of haar rijwiel op vertoon van de aangifte terugkrijgen. Er worden geen fietsen te koop aangeboden.


* Maandag 27 juni van 18.00 tot 19.30 uur kunt u komen kijken aan het politiebureau aan het Bijdorpplein 1 in Schiedam.

Met het doen van aangifte helpt u de politie om een duidelijk beeld te krijgen van de fietsdiefstallen, zoals het aantal, de locatie en het tijdstip. Op basis hiervan kan gerichter gesurveilleerd worden en wordt de 'pakkans' groter. Aangifte van diefstal van een fiets of bromfiets kan men doen aan het bureau, telefonisch via 0900-8844 (lokaal tarief) of via het internet www.politie-rotterdam-rijnmond.nl.

Om te voorkomen dat de fiets gestolen wordt, adviseert de politie om waar mogelijk de fiets in een bewaakte fietsenstalling te stallen. Daarnaast wordt aangeraden twee verschillende sloten te gebruiken. Bijvoorbeeld een ringslot voor het achterwiel en een sterk kabel- of kettingslot om de fiets vast te zetten aan een fietsenrek, boom of lantaarnpaal. Veel fietsendieven zijn namelijk gespecialiseerd in het openmaken van één type slot.

Kijk ook eens op www.vlaardingen.nl/gevondenvoorwerpen