Gemeente Arnhem

Monutagift maakt aanpassingen kikkerpoel mogelijk Op vrijdag 24 juni 2005 om 15.00 uur vindt er bij de kikkerpoel aan het Natuurroute Elderveld een feestelijke happening plaats. Die dag overhandigt Ben Roelofs, uitvaartverzorger bij Monuta en ambassadeur van het Monuta Charity Fund, symbolisch een cheque van 2.500 euro aan de projectgroep Natuurroute Elderveld.
Het geld is bedoeld voor het aanpassen van de kikkerpoel voor rolstoel- en rollatorgebruikers. De kikkerpoel ligt aan het Natuurroute Elderveld. Deze unieke wandelroute loopt door de Arnhemse wijk Elderveld vanaf het winkelcentrum Elderhof tot aan Sportpark Drielsedijk. Onderweg is er veel te zien, te horen, te voelen, te ruiken en te leren. Alle reden voor de projectgroep Natuurroute Elderveld om de route toegankelijk te maken voor alle wijkbewoners: jong, oud, met of zonder handicap. Door de gift van het Monuta Charity Fund is er weer een stap gezet in het realiseren van de Natuurroute Elderveld.

Het Monuta Charity Fund is een fonds waar Monuta jaarlijks een deel van haar nettoresultaat in reserveert. Dit fonds biedt financiële ondersteuning aan sociaal-maatschappelijke activiteiten die in 2004/2005 bijdragen aan het thema Geef het leven kleur. In het bestuur hebben onder andere Mies Bouwman en Erica Terpstra zitting.

De projectgroep Natuurroute Elderveld is onderdeel van de werkgroep Verkeer & Toegankelijkheid en valt onder het Wijkplatform Elderveld. Het idee de Natuurroute Elderveld te realiseren, is ontstaan in 2003: Europees jaar van mensen met een handicap. Wijkwethouder Chris de Ronde vroeg toen aan de visueel gehandicapte Joke van Rijswijk een wandelroute in de wijk uit te stippelen waar zij de wijkwethouder in volkomen duister zou kunnen gidsen. Dit idee is uitgemond in een prachtige wandelroute die niet alleen voor blinden geschikt is, maar ook voor rolstoel- en rollatorgebruikers, omas, opas, ouders en kinderen.
Arnhe, 21 juni