Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 199

datum: 15 juni 2005

Adventure for life van Amersfoort tot Santiago de Compostella

Vrijdag 24 juni om 08.30 uur zal burgemeester Albertine van Vliet bij het Sportpark Vermeerkwartier, Gasthuislaan 70, veertien vrouwen aanmoedigen die in training zijn voor een ware uitdaging op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tijdens de Tweedaagse van Amersfoort zullen deze dames 'proeflopen'; zij zullen 2 maal 30 kilometer afleggen in voorbereiding op het echte Adventure for Life. In de week van 6 tot en met 11 september 2005 gaat een groep van in totaal 30 vrouwen met elkaar de laatste honderd kilometer van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella lopen. Honderd kilometer in vier dagen, drie keer 30 kilometer en de laatste dag iets meer dan 10 kilometer. Met deze tocht binden de vrouwen de strijd aan tegen borstkanker, voor de meesten een recente ervaring.

Adventure for Life
Met deze actie, die van plaatselijk tot landelijk niveau bekendheid verwerft, willen de vrouwen bijdragen aan bewustwording rondom borstkanker; het belang van regelmatige zelf-onderzoek, van ondersteuning na de behandelingen, en het besef dat het leven niet hoeft te eindigen na deze diagnose. Adventure for Life wil zichtbaar maken dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor de bestrijding van borstkanker. Adventure for Life laat zien hoe nodig het is dat mensen die ervaringen hebben met borstkanker ondersteund worden. De vrouwen die meelopen of meedoen kunnen zelf de ervaring een plaats geven en tegelijkertijd een positief voorbeeld zijn voor andere vrouwen, ieder voor zich, maar samen. Krachtig, moedig en vindingrijk.

Niet in de laatste plaats gaat deze groep vrouwen een stevige impuls geven aan een onderzoek naar het ontstaan van borstkanker. Zij 'adopteerden' een project bij KWF Kankerbestrijding. De dertig vrouwen hebben de ambitie om tenminste E 30.000 bij elkaar te wandelen.

Omdat de Pink Ribbon het kenmerk werd van de borstkankerawareness-maand oktober, zijn de dames tussen de wandelaars goed te herkennen: in roze!

Adventure for life wordt ondersteund door KWF Kankerbestrijding, de Stichting Pink Ribbon en de Borstkankervereniging Nederland.

Burgemeester Van Vliet zal de veertien vrouwen ontmoeten om 08.30 uur op het plateau van de kantine van het sportpark Vermeerkwartier, naast de tribune. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Informatie: Esther Lans, communicatieadviseur gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 43 41 of e-mail e.lans@amersfoort.nl.

Voor de fotoredactie: tussen 08.45 en 09.00 uur is er gelegenheid om een foto te nemen.

Voor meer informatie over Adventure for Life: www.adventureforlife.nl Yvette Evers 070 3501038 (initiatiefneemster)
Caroline Denijs 033 4726332 (deelneemster Amersfoort)


---- --