Gemeente Almelo

Rotonde Aalderinkssingel/Apollolaan vrijdagavond gesloten

rotondemfa.jpg

Op vrijdag 24 juni wordt de kruising
Aalderinkssingel/Apollolaan/Thorbeckelaan vanaf 18.30 uur voor één avond gesloten voor al het verkeer. Dit in verband met asfalteringswerkzaamheden op de rotonde. Vanaf zaterdag 25 juni zijn de Apollolaan en Thorbeckelaan weer opengesteld voor alle verkeer. Dit betekent dat weggebruikers op die kruising dan gebruik moeten maken van de nieuwe rotonde. Het gedeelte van de Aalderinkssingel tussen de Apollolaan en de Cesar Franckstraat blijft echter afgesloten tot 29 juli. In deze periode reconstrueert de aannemer dat weggedeelte. Dan worden bijvoorbeeld de twee fietsoversteekplaatsen en een middengeleider op de Aalderinkssingel gerealiseerd

Omleidingsroute
In de periode van 25 juni tot en met 29 juli, wanneer een deel van de Aalderinkssingel is afgesloten, wordt een omleidingsroute ingesteld van de Wierdensestraat/Egbert ten Catelaan naar de Kolthofsingel, Turfkade en Haven Noordzijde. Deze omleidingsroute gaat via de Wierdensestraat en de Schuilenburgsingel. Ook in de omgekeerde richting, dus vanaf de Kolthofsingel, Turfkade en Haven Noordzijde richting de Wierdensestraat/Egbert ten Catelaan, worden weggebruikers omgeleid over de Wierdensestraat en de Schuilenburgsingel.

Laatste fase

Met de realisering van de twee fietsoversteekplaatsen en de middengeleider op de Aalderinkssingel is de laatste fase ingegegaan van de wegwerkzaamheden rondom de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA). De allerlaatste stap, namelijk de aanleg van het fietspad tussen de Aalderinkssingel en de Valeriusstraat, start dit najaar, zodra de nieuwe MFA gerealiseerd is. De aanpassingen van de verkeerssituatie rondom de MFA zouden aanvankelijk tot het eind van dit jaar duren. De aannemer heeft echter kans gezien de duur van de wegwerkzaamheden flink te bekorten.

Voorkom onveilige verkeerssituaties

Vanaf de start van de werkzaamheden probeert de gemeente de overlast te beperken. Ook tijdens de laatste fase van de wegwerkzaamheden zullen de wijken Kerkelanden en Aalderinkshoek zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Ook u kunt daaraan een bijdrage leveren. Informeer bijvoorbeeld uw bezoek over de omleidingsroutes en wanneer mogelijk kunt u wellicht vaker de fiets nemen. In alle gevallen geldt dat het verstandig is dat u rustig rijdt. Op die manier worden onveilige verkeerssituaties voorkomen.