Gemeente Wassenaar

Weekend afsluiting Rijksstraatweg richting Leiden - Amsterdam 23 juni 2005
Aanstaande weekend, van vrijdagavond 24 juni t/m zondag 26 juni, wordt de Rijksstraatweg (A44/N44) richting Leiden/Amsterdam afgesloten. De afsluiting loopt vanaf de Zijdeweg (Landscheidingsweg) tot aan Oegstgeest. Op de kruisingen kan de Rijksstraatweg overgestoken worden door dwarsverkeer. Op de kruising met de Houtlaan kan in de nacht van vrijdag op zaterdag enige vertraging ontstaan. Richting Den Haag kan het verkeer gewoon van de Rijksstraatweg gebruikmaken. Ten behoeve van de afsluiting worden de volgende maatregelen genomen:

Omleiding
Verkeer met een bestemming ten noorden van Leiden wordt omgeleid via Rijksweg 14 (Landscheidingsweg) en A4. Wassenaarse ingezetenen zullen via de gemeentelijke wegen in de richting Leiden/Amsterdam moeten rijden.

Openbaar vervoer
Buslijn 43 rijdt in beide richtingen zijn vaste route. De buslijnen 88, 90, 91, 95 en 491 rijden richting Den Haag hun vaste route. Komende vanuit Den Haag worden ze omgeleid via het Wassenaarse wegennet, onder andere via een deel van de route van buslijn 43. Voor nadere informatie over de omleidingroutes wordt verwezen naar de website van Connexxion (www.connexxion.nl)

Kruising Houtlaan
Ook op het kruisingsvlak met de Houtlaan zullen asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden. Deze zullen uitgevoerd worden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Nadat het asfalt is aangebracht moet het afkoelen voordat er weer verkeer overheen mag. Rijkswaterstaat verwacht dat dit (eenmalig) circa 15 minuten duurt. Verkeer dient met deze vertraging rekening te houden. Voor nood- en hulpdiensten geldt deze wachttijd niet. Deze krijgen altijd doorgang.

Kerkehout/Raaphorstlaan e.o.
· Tijdens de afsluiting van de Rijksstraatweg wordt het eenrichtingsverkeer op de Raaphorstlaan opgeheven. Dit gebeurt door het afdekken van de bebording.
· Op de Eikenhorstlaan wordt bij de Raaphorstlaan een bord geplaatst dat aangeeft dat doorgaand verkeer niet mogelijk is. · De Eikenhorstlaan wordt bij de Rijksstraatweg afgesloten. · De parallelweg van de Rijksstraatweg wordt tussen de Bijhorst en Kerkehout in beide richtingen afgesloten, verkeer kan de wijk Kerkehout in en uit via de kruising Houtlaan.

Den Deijl/Rozenweg
Ook het wegvak van de Rijksstraatweg tussen de Lange Kerkdam en de Rozenweg zal afgesloten zijn. Derhalve is het benzinestation niet bereikbaar en ook de tuincentrum is via de afslag van de Rijksstraatweg niet bereikbaar. Via de kruising Rozenweg is het tuincentrum echter wel bereikbaar.