Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

Eerste vier gemeenten lokale Task Forces Sport en Bewegen 50+

23 juni 2005

Bestuurders van de gemeenten Tilburg, Den Haag, Zwolle en Heerenveen tekenen op vrijdag 24 juni een samenwerkingsovereenkomst met de Task Force Sport en Bewegen 50+, om het aanbod van sport en bewegen voor de groeiende groep 50-plussers te verbeteren. Ruime keuze in activiteiten, van hoge kwaliteit, dat aansluit bij bestaande initiatieven, zijn de belangrijkste voorwaarden voor succesvol sport- en beweegaanbod op maat.
Gerdi Verbeet, voorzitter van de landelijke Task Force Sport en Bewegen 50+ bevestigt de samenwerking met lokale Task Forces op vrijdag 24 juni van 14.00 tot 16.00 uur in perscentrum Nieuwpoort in Den Haag.

NOC-NSF en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) hebben het initiatief genomen voor de Task Force Sport en Bewegen 50+. Aanleiding hiervoor is dat het aantal mensen van vijftig jaar en ouder in 2010 sterk toegenomen zal zijn en dan ongeveer 35% van de totale bevolking zal uitmaken. Dit omvat een groep van 5,8 miljoen mensen. (Bron: CBS)

Om het aanbod van sport en bewegen voor mensen van vijftig jaar en ouder te kunnen verbeteren en dit toe te kunnen snijden op de toekomstige behoefte, is onderlinge samenwerking tussen de betrokken organisaties en instellingen een voorwaarde voor succes. Ook worden 50-plussers actief betrokken bij de ontwikkeling van beleid en activiteiten. Gezond ouder worden is één uitgangspunt. Daarnaast kan sport en bewegen worden benut voor het onder de aandacht brengen van maatschappelijke themas als veiligheid of voorkomen van eenzaamheid.

Naast de vier gemeenten die zich na 24 juni officieel een lokale Task Force Sport en Bewegen 50+ mogen noemen, hebben vele andere provincies en gemeenten zich al aangemeld voor dezelfde functie.