Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van donderdag 23 juni 2005

Vrijdag 24 juni 2005
Opening hondenspeelplaats in Bunde

Op vrijdag 24 juni aanstaande opent wethouder John Ummels om 17.00 uur een hondenspeelplaats in de woonkern Bunde. De hondenspeelplaats bevindt zich op het terrein achter het NS Station aan de Spoorstraat. Om de hondenbezitters er op te wijzen dat ze na het spelen de uitwerpselen van hun viervoeter moeten opruimen, zal wethouder Ummels tijdens de opening de aanwezige hondeneigenaren een poepzakje overhandigen.

Inzet
De realisatie van de hondenspeelplaats is mede te danken aan de dames Dijkstra en Jacobs uit Bunde. Zij hebben zich ingezet voor een speelplek voor honden en hadden hierover regelmatig contact met de gemeente.

Geschikte locatie
In het voortraject zijn diverse locaties bekeken. Het terrein achter het NS station in Bunde bleek het meest geschikt. Het terrein is echter eigendom van de Nederlandse Spoorwegen. Na de herinrichting van de parkeerplaats bij het NS station, hebben de Nederlandse Spoorwegen de gemeente toestemming gegeven het achterliggende terrein in te richten als hondenspeelplek.

Uitwerpselen opruimen
De honden kunnen op het terrein ook hun behoefte kwijt. Het is echter nadrukkelijk de bedoeling dat hun baasjes alles netjes opruimen en in de daarvoor bestemde bak deponeren. Op deze wijze kunnen bezoekers van de hondenspeelplek het terrein weer met schone schoenen verlaten en worden er geen ziektes onder de viervoeters overgedragen.