Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MORGEN IS AMSTERDAM IN DE BAN VAN GOLF

Junior Kamer Amsterdam organiseert
"THE PARK HOTEL VONDELPARK OPEN 2005"!

Opbrengst dit jaar: speeltoestellen voor gehandicapte kinderen in het Vondelpark.

Amsterdam, 23 juni 2005. In het hart van Amsterdam organiseert Junior Kamer Amsterdam voor de 11e keer een uniek 'urban golf' toernooi. Morgenvroeg wordt het Vondelpark omgetoverd in een professionele 18 holes golfbaan met een PAR 70 en een totale lengte van 2150 meter. Er wordt onder andere afgeslagen van de Van Baerle Brug. De opbrengst van het "The Park Hotel Vondelpark Open 2005" komt volledig ten bate aan de plaatsing van speeltoestellen voor gehandicapte kinderen, in de speeltuin bij het kinderbadje in het Vondelpark.

DEELNEMERS

19 Bedrijfsteams, één VIP-team (de acteurs/cabaretiers DANIËL BOISSEVAIN, VIGGO WAAS en PETER HEERSCHOP en topamateur golfer ROBIN SWANE) en een gehandicaptenteam strijden die dag om de wisselbokaal. Het gehandicaptenteam bestaat uit vier Europese top spelers waarvan er twee een medaille hebben gewonnen op de paralympics. De bedrijfsteams die aan het toernooi deelnemen zijn onder andere: Heineken, ING, Bouwfonds, ABN AMRO en AON.

PROGRAMMA

Het toernooi begint om half 8 bij het Café Het Groot Melkhuis en duurt tot 12.00 uur. De eerste bal wordt afgeslagen door een VIP deelnemer. Bij de opening van het toernooi zal tevens de heer E. Jaensch, voorzitter Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid aanwezig zijn.

OPBRENGSTEN
De Junior Kamer Amsterdam is er in de afgelopen 10 jaar in geslaagd om ruim E 120.000,- bij elkaar te spelen.Tijdens de lunch wordt de opbrengst van dit jaar bekend gemaakt en vindt een overhandiging plaats van een cheque aan de heer P. Slettenhaar, wethouder Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid en verantwoordelijk voor onder andere het Vondelpark. Het stadsdeel Oud Zuid zal de opbrengst besteden aan de plaatsing van speeltoestellen voor gehandicapte kinderen in het Vondelpark.

HOOFDPRIJS
Voor het winnende team van 2005 biedt hoofdsponsor The Park Hotel als hoofdprijs aan: vier weekendverblijven voor twee personen inclusief ontbijt en een picknickmand, in één van hun schitterende internationale hotels (Barcelona, Nice of Amsterdam), deel uitmakend van Le Méridien Hotels & Resorts.

VEILIGHEID

Ook veiligheid staat dit jaar weer hoog op de agenda. De deelnemers spelen met speciale shortgolf-ballen' die minder hard zijn en een kleinere afstand afleggen dan normale golfballen. Daarnaast is er begeleiding van elk team door een marshall. Deze heeft als hoofdtaak de veiligheid van de omstanders continu in de gaten te houden. Zo kunnen zowel de bezoekers als de golfers genieten van een geweldige dag in het mooiste en gezelligste park van Amsterdam, het Vondelpark!

SPONSORS

Junior Kamer Amsterdam is de organisator van dit unieke toernooi. Naast hoofdsponsor The Park Hotel (www.park.lemeridien.com) zijn er dit jaar twee nieuwe grote toernooi sponsoren gevonden: Holland Casino en Maison van den Boer. Overige sponsoren zijn ABT, Jubels Drukkerij, Montagne Services en BloodyMinded.

***********