Politie Hollands Midden

Datum: 24 juni 2005

Leiden Aanhouding na graffiti

Een 18 jarige Leidenaar is vrijdag 24 juni omstreeks 06.30 uur aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een pui. De Leidenaar bevond zich met vrienden op de Breestraat toen een passant zag dat hij met een spuitbus in de weer ging. De politie werd ingeseind, die de man aanhield. Hij krijgt proces-verbaal en wordt in de loop van de dag verhoord.

Leiden Rijden mét alcohol, zónder rijbewijs

De politie heeft vrijdag 24 juni, omstreeks 04.00 uur, een 50-jarige automobiliste uit Leiden aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De vrouw werd gecontroleerd op de Stevenshofdreef en bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 515 ug/l. Tevens zagen de agenten dat het rijbewijs van de vrouw al 7 jaar geleden ongeldig was geworden. De vrouw kreeg proces-verbaal voor beide feiten en een rijverbod. Overigens werd donderdag 23 juni, omstreeks 23.00 uur, ook nog een 42-jarige automobilist uit Oegstgeest gecontroleerd op de Parmentierweg. Hij had een ademalcoholgehalte van 615 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Leiden Aanhoudingen voor heling

Agenten hebben vrijdag 24 juni, omstreeks 01.30 uur, een 33-jarige man uit Leiden en een 34-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Het tweetal stond op de Haarlemmerstraatweg toen agenten hen aanspraken. Ze bleken een bromfiets uit hun auto geladen te hebben die eerder in de maand gestolen was in Soest. Het tweetal zit vast en wordt in de loop van de dag verhoord in verband met het vermoeden van heling.

Leiden Bekeuringen na het verbranden van afval

De politie heeft op donderdag 23 juni, omstreeks 21.40 uur, een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het verbranden van afval in de tuin. De politie was ter plaatse gegaan naar aanleiding van een aantal meldingen van brand op de Boerhaavelaan. Daar bleek dat de bewoners de brand al aan het blussen te zijn. Nadat de brand geblust was heeft de politie daarop bekeuringen aan de bewoners uitgeschreven.

Gouda Aanhoudingen na inbraak school

De politie heeft vrijdag 24 juni, omstreeks 00.30 uur, twee Goudenaren, van 17 en 20 jaar aangehouden op verdenking van inbraak. Omwonenden van een schoolgebouw hadden glasgerinkel gehoord, waarna agenten het pand doorzochten. Bij de zoektocht werd ook een diensthond ingezet. De 17-jarige man meldde zich, toen hij van de inzet van de hond hoorde, spontaan bij de agenten. De tweede werd ontdekt in een papiercontainer die als schuilplaats werd gebruikt. Van het pand was een ruit ingeslagen en ín het pand werden braaksporen aangetroffen. Het tweetal zit vast en wordt in de loop van de dag verhoord.

Gouda Aanhoudingen na vernieling auto

De politie heeft vrijdag 24 juni omstreeks 05.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Het tweetal, een 25 en 29 jarige Gouwenaar, hielden zich verdacht bij een auto op die geparkeerd stond aan de Herenstraat. Bij onderzoek door de agenten bleek dat de mannen een kentekenbewijs bij zich hadden van de auto. Toen bleek dat het dashboard vernield was en onder andere de radio uit de auto gestolen was, werd het tweetal aangehouden. De mannen worden in de loop van de dag verhoord.

Gouda Verkeersongeval

Donderdag 23 juni, omstreeks 16.30 uur, vond er op de kruising Ridder van Catsweg/ Blommensteinsingel een verkeersongeval plaats. Een 67-jarige automobilist uit Gouda reed over de Blommensteinsingel in de richting van de kruising met de Ridder van Catsweg. Een 69-jarige fietsster uit Gouda reed op het fietspad vanuit de richting van de Burgemeester van Reenensingel. De vrouw remde in eerste instantie toen zij de auto zag. De automobilist minderde eveneens vaart, waarna de vrouw weer doorfietste. De automobilist reed ook op datzelfde moment weer. De vrouw kon de auto niet ontwijken en werd aangereden. De vrouw werd met schaafwonden over het lichaam voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij van donderdag 23 juni. Even voor half negen werd gemeld dat er twee mannen op de Christiaan de Wetstraat met elkaar in gevecht waren. Volgens getuigen werden er stokken en een mes gebruikt bij de vechtpartij. Ter plaatse bleek dat er tussen een 24-jarige man en een 41-jarige man een handgemeen was ontstaan. De jongere man is daarna weggegaan om vervolgens terug te keren met een stok. Hierna heeft ook de andere man een stok gehaald. Tijdens de vechtpartij werd een mes gezien welke later werd weggegooid. De vader van de 24-jarige man mengde zich even later ook in de ruzie. De politie heeft de drie mannen aangehouden. Het mes werd in een tuin aangetroffen en overhandigd aan de politie. De politie heeft inmiddels enkele omstanders gehoord en gaat verder met het onderzoek.

Bodegraven Toezicht op Reeuwijkse plassen

Ook dit jaar zal de politie Bodegraven weer verscherpt toezicht houden in het Reeuwijkse plassengebied. Dit toezicht richt zich onder andere op honden die zich ophouden op niet voor hen bestemde plaatsen. De politie zal overtreders bekeuren.

--- einde berichten ----

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --