Gemeente Exaten


Wat willen we met de nieuwe gemeente?

Toekomstvisie Exaten vastgesteld.

Een belangrijke stap naar de vorming van de nieuwe gemeente is de vaststelling van de oekomstvisie. Om te komen tot deze toekomstvisie is er een aparte werkgroep opgesteld, bestaande uit een vertegenwoordiging van de vier gemeenteraden.

Wat houdt de toekomstvisie in? De toekomstvisie vormt de fundering van de nieuwe gemeente. Aan de orde komt bijvoorbeeld hoe we als nieuwe gemeente omgaan met de vergrote afstand tussen de burgers en het bestuur, waar plaatsen we het nieuwe gemeentehuis, hoe gaan we om met de lastendruk, woningbouw en het voorzieningenniveau in de kernen.

Wat betekent dit voor u? Om ervoor te zorgen dat de toekomstvisie ook gedragen wordt door de burgers van de nieuwe gemeente, gaan de gemeenteraden naar de burgers toe. Burgers zullen binnenkort op allerlei manieren worden uitgenodigd actief mee te praten en te denken over de toekomst van onze nieuwe gemeente. Er worden bijvoorbeeld informatieavonden georganiseerd in alle vier gemeenten. Verder zult u de mogelijkheid krijgen te reageren op de toekomstvisie via onze website www.exaten.nl en kunt u natuurlijk schriftelijk reageren. Meer informatie hierover volgt binnenkort.