Provincie Utrecht

Persbericht

Statenleden de provincie in

24-6-2005
Op de fiets langs de Hollandse IJssel en door de polder Rijnenburg om daar voorgelicht te worden over de kansen voor de groenontwikkeling in dit gebied. Of wandelend en fietsend van Kasteel Huis Doorn via Landgoed Zuylestein naar Kasteel Amerongen en iets horen over de ontwikkeling van de Groene Entree naar de Heuvelrug. Of wandelend door de Utrechtse wijk Ondiep en op bezoek in het Huis voor de Amateurkunst. Vandaag gaat een gezelschap van ruim zestig statenleden de provincie in.

De statenleden splitsen zich in drie groepen. Voor elke groep zijn er deskundigen van buiten de provinciale organisatie beschikbaar om iets meer te vertellen over de ontwikkelingen in het gebied. Nico Salm van het NMU vertelt namens de samenwerkende groene organisaties het een en ander over het landinrichtingsplan Utrecht-west (gebied rond Haarzuilen) en over het gebied waar men gaat fietsen. De start is om 14.00 uur in het Fulcotheater in IJsselstein.

Op datzelfde moment vertrekt de tweede groep bij Kasteel Huis Doorn om een stuk van de fietsroute "Langs kersen en Kastelen" te fietsen. Landgoedeigenaar De Brauwere vertelt er iets over zijn landgoed Zuylestein. Om 16.00 uur ontvangt wethouder mw. E. van Wijngaarden van Amerongen deze groep bij de Blauwe schuur op De Burgwal.

De derde groep wil weten hoe het project Nieuw Wonen van de Agenda 2010 in de praktijk voor de inwoners uitvalt. Men wandelt door de wijk en hoopt er inwoners te ontmoeten. Start bij het Weijkbureau Noord-West in Ondiep om 14.00 uur. Daarna is het tijd voor een bezoek aan het Huis voor Amateurkunst aan de Bouwstraat in Ondiep. Directeur Appie Alferink licht toe en leidt rond.

Rond de klok van vijf wordt het werkgedeelte afgesloten en verzamelen de statenleden zich voor een informele ontvangst ten huize van de commissaris van de Koningin.

Noot voor de redactie,