Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - vier aanhoudingen na ruzie

Publicatiedatum: 24-06-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Graslaan in de wijk Malburgen vier aanhoudingen verricht in verband met een eerdere ruzie. Daarbij was bij de politie melding gedaan dat de betrokkenen een vuurwapen op zak zouden hebben. De melding werd even na middernacht gedaan vanuit een woning in de wijk Immerloo. Agenten zagen kort na de melding een auto rijden met daarin drie mannen en een vrouw. Volgens de melding, die eerder gedaan was, zouden er ook drie mannen en een vrouw zijn weggereden in een soortgelijke auto. Uit voorzorg was door de agenten het pistool ter hand genomen waarna de vier, drie mannen van 17, 20 en 23 jaar en een 20-jarige vrouw, allen uit Arnhem werden aangehouden. Bij het viertal werd vooralsnog geen vuurwapen aangetroffen, wel twee steekwapens en een slagwapen. De vier zijn voor onderzoek ingesloten. Op het adres waar de melding vandaan kwam werd door een zeventienjarige Arnhemmer verklaard dat hij door de vier zou zijn bedreigd met een wapen. De bedreiging zou zijn voortgekomen uit een conflict eerder en moet volgens de zeventienjarige worden gezocht in de relationele sfeer. De vier bleken ook bekenden te zijn van het slachtoffer. Wat er zich precies heeft voorgedaan wordt nog nader onderzocht door de politie. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging portier
Publicatiedatum: 24-06-2005

Een 30-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag door de Arnhemse politie op de Hoogstraat aangehouden op verdenking van bedreiging van een horecaportier. Het voorval vond plaats bij een van de zaken op de Korenmarkt. Daar riep personeel van de zaak de hulp van de politie in, in verband met een lastige klant die zich voor de zaak zou ophouden. Agenten troffen daar de 30-jarige Arnhemmer aan die verklaarde bij een van de zaken te zijn geweigerd terwijl er volgens zijn zeggen wel anderen werden binnengelaten. Volgens de lezing van de portiers was de man vervelend geweest en daarom geweigerd. Bij een woordenwisseling daarover zou hij één van hen met de dood hebben bedreigd. De Arnhemmer werd daarom aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich tegen de agenten. De Arnhemmer kon uiteindelijk overmeesterd worden en is ingesloten. Door de portier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met 135 km/u over Amsterdamseweg:rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 24-06-2005

Een 41-jarige Edenaar heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij door de politie was betrapt met een snelheid van 135 km/u over de Amsterdamseweg in Arnhem. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Het verkeershandhavingsteam van de politie hield daar tussen 14.00 en 20.30 uur snelheidscontroles. De radar telde in totaal 649 snelheidsovertredingen, maar ook met de Lasergun werd gecontroleerd. Van ruim 3000 passanten was de snelheid gecontroleerd.

Daarnaast werden snelheidscontroles gehouden op de Koningsweg in Arnhem en de Nordlaan in Velp. Op de Koningsweg werden tussen 15.00 en 17.30 uur 60 bestuurders geflitst die harder dan 80 km/u reden. Het aantal snelheidsovertredingen op de Nordlaan in Velp was 30, op een totaal aantal van 712 passanten. Hoogste snelheid daar was 76 km/u. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden