Politie Drenthe

TT - 2005 (donderdagmorgen 23-06 t/m vrijdagmorgen 24-06)

Assen 24-06-2005

Diefstal autobanden + velgen
ASSEN Gisternacht werden van een personenauto de vier velgen inclusief banden gestolen. De 42-jarige Duitse eigenaar had zijn auto op een camping aan de Witterzomer geparkeerd toen hij de diefstal ontdekte. De man had een schadepost van 9200. (05-152561)

Politie bekeurt voor rijden zonder helm
ASSEN Een 24-jarige Duitse motorrijder werd gistermiddag bekeurd voor het rijden zonder helm. De man reed over de Haarweg toen hij bekeurd werd. Hij betaalde de geldboete van 70. (05-152596)

ASSEN Een 21-jarige bromfietser uit Assen werd gistermiddag eveneens bekeurd voor het rijden zonder helm. Hij werd rijdende aangetroffen op de Witterhaar. (05-152692)

Engelsman moet bijl inleveren
ASSEN Een met een bijl op de Witterhaar lopende 44-jarige Engelsman deed gisteren vrijwillig afstand van zijn gereedschap. De man kan de bijl na de TT weer ophalen. (05-152685)

Campingeigenaren werken goed met politie samen
ASSEN Een campingeigenaar aan de Witterhaar verwees gistermorgen een 23-jarige Duitser naar de politiepost in Witten. De Duitser die een plekje op de camping zocht, had ongeveer 1 kubieke meter brandhout in zijn auto liggen. De man mocht de camping betreden nadat hij eerst afstand van het hout had gedaan. (05-152539)

Controle op aanvoerroute
Preventieteams hebben donderdag samen met motoragenten de aanvoerroutes naar Witten en omgeving gecontroleerd. Een tweeledige controle dus, gericht op handhaving van verkeersregels en op de Algemene Politieverordening. Zoals inmiddels ruim bekend is staat daar onder meer in dat het niet is toegestaan om zogenaamde campingvreemde artikelen mee te voeren. Het gaat daarbij om haardhout, aggregaten, muziekinstallaties, biertaps, bijlen, beugelzagen, kettingzagen, lawaaimotoren en mini bikes.

De controle op donderdag leverde de volgende resultaten op:

4 mega geluidsboxen, ongeveer 25 kubieke meter haardhout, 61 bekeuringen terzake niet dragen autogordel, 5 bekeuringen i.v.m. niet kunnen tonen rij- en kent.bewijs;

1 bekeuring wegens niet tonen ID-bewijs, 1 onverzekerde bromfiets;

4 motoren met onleesbare of verwijderde kentekenplaat en 6 bekeuringen voor forse snelheidsovertredingen van 30 km/u en hoger.

Motoren ingeleverd na stuntrijden
Donderdagavond hebben vier motorrijders hun tweewieler moeten afgeven aan de politie nadat ze waren betrapt op een wheely of ander stuntgedrag. Naast de boete van 200 zijn ze de motor tot na de races kwijt.

Nacht van de Assenaren rustig en veilig verlopen ASSEN De afgelopen nacht is in Assen en omstreken is op een enkel incident na zeer rustig verlopen.

Een op de Noordersingel, tegen een winkelpand, wildplassende 26-jarige man uit Oude Pekela werd bekeurd.Toen de man ook nog eens een valse naam opgaf en de politie beledigde werd hij aangehouden en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Een 20-jarige taxichauffeur uit Norg deed aangifte van vernieling van zijn taxi op de Witterhaar. Toen 4 klanten slechts een gedeelte van de ritprijs wilden betalen en zij hierop aangesproken werden door de chauffeur sneuvelde er een ruit van de taxi. De klanten konden de benen nemen.

Een 62-jarige Groninger werd bekeurd voor het illegaal vervoeren van personen. De man werd zonder vergunning aangetroffen op de Overcingellaan terwijl hij bezig was met taxivervoer. Dit economisch delict levert een bekeuring op van 1600 euro.

Op de Witterhaar werd een 29-jarige bestuurder van een mini bike bekeurd voor het rijden op de openbare weg terwijl dit verboden is. De mini bike is niet verzekerd en niet voorzien van een goedkeuringsnummer. Tevens droeg de bestuurder geen helm. Voor het rijden onder invloed, 400 ug/l, kreeg hij een geldboete van 300 euro. Hij deed vrijwillig afstand van de mini bike.

Een 39-jarige man uit Udenhout vond het nodig om vannacht een doos met handelswaar uit een kraam te pakken en leeg te schudden. Hij werd door de politie voor baldadigheid bekeurd.

Verder waarschuwt de politie voor zakkenrollers. In het centrum deden 3 benadeelden aangifte hiervan.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting over deze berichten voor Politie Drenthe 06-52528707.