Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 juni 2005

Zwaargewond na schietpartij

Man met ernstig letsel naar ziekenhuis nadat hij was neergeschoten

Enschede

Vrijdagmorgen 24 juni om ongeveer 00.40 uur werd gemeld dat op de van Leeuwenhoekstraat in Enschede een schietpartij had plaatsgevonden. Op de van Leeuwenhoekstraat werd een hevig bloedende man aangetroffen die onmiddellijk door de ook ter plaats gekomen ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politiemensen zijn direct met het onderzoek gestart en toen bleek dat de schietpartij had plaatsgevonden voor een woning aan de Wattstraat en dat het slachtoffer was weggelopen in de richting van de van Leeuwenhoekstraat en daar in elkaar was gezakt. Al snel werd duidelijk dat het slachtoffer een 47 jr. Enschedeër was, eigenaar van een horecagelegenheid aan de Edisonstraat in Enschede. Verder werd duidelijk dat er tussen een aantal personen, die voor een woning aan de Wattstraat hadden gezeten, problemen waren ontstaan na levering van een krat bier. In eerste instantie met de 21 jr. zoon van het slachtoffer die het bier had geleverd en even later ook met het slachtoffer. Wat zich daarna heeft afgespeeld is nog onduidelijk en zal uit het verdere onderzoek moeten blijken. Wel is duidelijk dat door een van de personen die voor de bewuste woning zaten, een vuurwapen is gepakt en de 47 jr. heeft neergeschoten. Ook werd bekend dat deze personen direct daarop in een personenauto zijn gestapt en zijn weggereden. Aan het eind van de nacht werd vanuit het ziekenhuis kennis gegeven dat de toestand van het slachtoffer stabiel is en hij bij kennis was. Het onderzoek wordt uiteraard voortgezet. (05-078352)

Vier auto's aangereden, zwaar onder invloed

Automobilist rijdt vier geparkeerde auto's aan en ademanalyse wijst 1.53 promille uit

Enschede

Werd donderdagmiddag 23 juni om ongeveer 17.15 uur doorgegeven dat op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan het Ariensplein in Enschede een man rondreed die al vier geparkeerde auto's had geraakt. Ter plaatse bleek het om een 54 jr. Enschedeër te gaan die meegenomen werd naar het bureau omdat het vermoeden bestond dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.53 promille uit en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-078193)

Veroorzaker aanrijding onder invloed

Bestuurder rijdt ergens tegenaan, rijdt door en blijkt later zwaar onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Vrijdagmorgen 24 juni om ongeveer 01.30 uur werd gemeld dat op de Gronausestraat ter hoogte van de Zwarteweg een luide knal was gehoord en een bumper van een auto was achtergebleven. Ter plaatse troffen de politiemensen inderdaad een bumper van een auto aan met het kenteken er nog op bevestigd. De tenaamgestelde werd uit bed gehaald maar wist niets van het gebeuren want zijn broer, een 40 jr. Enschedeer, had de auto geleend. Daarop zijn de politiemensen naar de woning van deze 40 jr. gegaan en troffen deze en de auto aan. De auto was aan de voorzijde zwaarbeschadigd en werd afgesleept. De 40 jr. verkeerde behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.85 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en de 40 jr. is voor verder onderzoek opgesloten. Het is nog niet bekend waar de man tegen aan is gereden. (05-078347)

Dronken man bedreigt stadswachten

Man aangehouden die twee medewerkers Stadswacht met de dood heeft bedreigd

Enschede

Donderdagavond 23 juni omstreeks 21.15 uur werd gemeld dat twee medewerkers van de Stadswacht een man vasthielden op de hoek Raadhuisstraat - Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Bleek dat het ging om een 44 jr. Enschedeer die zich erg vervelend had gedragen, al meerdere mensen lastig had gevallen en de beide stadswachten met de dood had bedreigd. De 44 jr. werd door de politiemensen overgenomen en in eerste instantie, gezien zijn toestand, in een dronkenmanscel opgesloten. De beide medewerkers van de Stadswacht komen in de loop van vrijdag de 23e aangifte doen.(05-078281)

Aanhouding na vernieling en mishandeling

Conflict over abonnement loopt danig uit de hand

Hengelo

Donderdag 23 juni kwam omstreeks 17.30 uur een melding binnen van een lastige klant bij een sportcentrum aan de Lansinkesweg in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar de manager, een 39-jarige vrouw uit Hengelo, hen vertelde dat een klant haar een klap in het gezicht had gegeven en met stoelen had gegooid. Eén van de stoelen was hierdoor vernield. Zij deed aangifte van mishandeling en vernieling. De verdachte, een 24-jarige vrouw uit Borne, was nog aanwezig en werd door de politie aangehouden. Zij vertelde dat zij een conflict had gehad met de manager over haar abonnement, zich niet serieus voelde genomen en daardoor kwaad was geworden. Zij bekende de vernieling maar zegt de vrouw niet geslagen te hebben. De verdachte na verhoor heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek in en zal nog een aantal getuigen horen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-078199)

Bedreiging

Politie houdt verdachte aan

Oldenzaal

Vrijdag 24 juni kwam rond 02.30 uur een melding binnen van problemen aan de Tijweg in Oldenzaal. Op genoemde locatie bleek het volgende gebeurd te zijn. Een 21-jarige Oldenzaler liep samen met zijn vriendin en moeder in de Tijweg op weg naar huis. Zij liepen langs de woning van een 50-jarige vrouw. Plotseling stond de 50-jarige voor hun en schold de vriendin van de 21-jarige man uit. Daarna ging de 50-jarige haar woning in en kwam naar buiten met meerdere messen in haar hand en ging dreigend voor de 21-jarige man staan. De 21-jarige schopte tegen haar hand, waarna enkele messen uit hand handen vlogen en op de grond vielen. De politie werd gealarmeerd en hield de verdachte vervolgens aan. De 21-jarige man deed aangifte van bedreiging. De 50-jarige verdachte, die een wond aan haar hand had opgelopen, werd voor behandeling naar de poli van het ziekenhuis gebracht en nadien naar het politiebureau overgebracht. Zij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-078368)

Man bedreigt en beledigt ex

Aan de hand van het signalement kan de politie de verdachte in de omgeving aanhouden

Hengelo

Donderdagavond 23 juni werd omstreeks 21.00 uur gemeld dat aan de Frederikstraat in Hengelo een man zich vervelend gedroeg voor de woning van zijn ex-vrouw. Kort daarna werd gemeld dat de man tegen de voordeur zou trappen. Politieagenten gingen naar de woning aan de Frederikstraat, waar de 38-jarige bewoonster hen vertelde dat haar 41-jarige ex-man uit Bad Bentheim haar even daarvoor verbaal met de dood had bedreigd en haar in het gezicht had gespuugd. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten de verdachte kort daarna in de Berfloweg aan en hielden hem aan. De man was zodanig onder invloed van alcohol, dat de politie hem ter ontnuchtering opsloot. Hij zal nader gehoord worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw deed aangifte van bedreiging en belediging. (05-078276)

T.a.v. de redactie:
Vanuit het district Noordwest-Twente zijn vandaag geen persberichten.

Jan Camphuis, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --