AutoRai

Print

Cadillac brengt winnend trio opnieuw bijeen

(24-6-2005)
De Italiaan Max Angelelli is opnieuw toegevoegd aan het Cadillac CTS-V raceteam om op 26 juni deel te nemen aan de SCCA SPEED World Challenge GT race in Cleveland (VS). Angelelli zal in de nummer 12 CTS-V rijden, als teamgenoot van Andy Pilgrim en Max Papis, ook een Italiaan. Het drietal rijdt in zwarte Cadillacs. De drie mannen hebben één keer eerder samen op een racecircuit gereden, in Road Atlanta, en legden toen beslag op de drie podiumplaatsen.

âOmdat er maar gedurende korte tijd geracet wordt, moeten de racetechnici en de coureurs snel beslissingen nemen, willen ze het beste uit de autoâs halenâ, aldus Pilgrim. âDat is een echte bonus bovenop de teamprestaties.â Pilgrim is 37 keer eerder in de World Challenge van start gegaan en eindigde 34 maal in de top tien. Sinds hij in 2004 bij het Cadillac-team kwam, stond hij van de veertien races twaalf maal in de top tien.

Cadillac gaat momenteel aan kop in het SPEED GT kampioenschap voor constructeurs en Andy Pilgrim heeft nog slechts acht punten nodig om de leiding over te nemen in het rijderskampioenschap. Angelelli deelt momenteel de koppositie in een andere raceklasse, waaraan hij met een Pontiac-aangedreven Daytona prototype deelneemt.

Max Papis eindigde onlangs voor de vierde maal op het podium in de 24 Uren van Le Mans. De teamgenoten van Papis wonnen in de GT1-klasse. Het was voor Corvette Racing de vierde keer in vijf jaar dat âs werelds meest prestigieuze endurancerace werd gewonnen. âCleveland is altijd al een van mijn favoriete circuits geweest. Het is leuk om er te rijden en het publiek steunt het evenement met verveâ, aldus Papis. âDe baan lijkt wat eigenschappen betreft op die van Sebring â een betonnen wegdek en hobbelig bij de aansnijpunten van de bochten. De meeste bochten kunnen met medium snelheid genomen worden en zijn niet te krap, wat gunstig is voor de handelbaarheid van onze CTS-V racewagens. Ik verwacht dan ook dat onze Cadillacs goed zullen presteren.â Dat Papis de baan goed kent, kan van groot voordeel zijn, aangezien er maar beperkt tijd is voor de trainingen.