Gemeente Harderwijk


Taart van het chemisch afval

Mevrouw J. Slot van de Gerbrandylaan kwam deze week in Harderwijk als winnaar uit de bus van de `Afvalspeurder', de puzzel in de nieuwsbrief Afvalnieuws van februari Wethouder De Lange van milieu bezorgde mevrouw Slot maandag de prijs, een smakelijke Bas de Bij-taart. De nijvere bij Bas is de mascotte van de regionale milieucampagne. Zo'n 1500 mensen uit de Regio Noord-Veluwe stuurden de oplossing van de puzzel uit de nieuwsbrief in. Als je afval scheidt ben je goed bezig' was de juiste uitkomst.

De nieuwsbrief Afvalnieuws vormt een onderdeel van de regionale campagne 'Afvalscheiden, goed bezig' van de gemeenten, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten, Elburg en Oldebroek onder leiding van de Regio Noord-Veluwe. Deze gemeenten willen u ervan doordringen hoe belangrijk het is om afval te scheiden en afval te voorkomen. Uit huisvuil-analyses blijkt dat het afvalscheiden in onze regio nog wel wat beter kan.
Na de eerste nieuwsbrief rond het thema chemisch afval verscheen vorige week huis aan huis de tweede editie van Afvalnieuws, nu rond de aparte inzameling van papier en karton. Papierinzamelaar Reukema in Harderwijk hield zaterdag een druk bezocht open huis. Ruim 150 mensen, onder wie veel kinderen, namen een kijkje bij het bedrijf. Ze werden groepsgewijs rondgeleid en kregen uitleg hoe het oudpapier uit de regio wordt bewerkt voor hergebruik in de papierindustrie. In het nieuwe Afvalnieuws staat een rebuz. Wie de oplossing instuurt voor 30 juni maakt ook dit keer kans op een leuke prijs.

Meer informatie over Afvalscheiden; goed bezig! staat op www.afvalscheiden.info.