Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 24-06-2005

Motorrijder onderuit
KLAZIENAVEEN Donderdagavond is een motorrijder op de Loperstraat met zijn motor onderuit gegaan. De 18-jarige inwoner van Klazienaveen reed over de Lopenstraat en schrok voor een tegemoetkomende auto. De motorrijder verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Al glijdende botste hij tegen de tegemoetkomende auto, die bestuurd werd door 43-jarige inwoner van Klazienaveen. De bestuurder van de motor is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de motorrijder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, dat de motor niet verzekerd was en deze niet voorzien was van een kenteken. De man heeft afstand gedaan van zijn stalen ros. (05-152795)

Onder invloed verkerende bestuurder aangehouden HOLLANDSCHEVELD Op het Rechtuit is in de nacht van donderdag op vrijdag een onder invloed verkerende bestuurder aangehouden. De man, een 19-jarige inwoner van Elim, werd gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 0.8 promille. Met een proces-verbaal, in het kader van snelrecht, en een rijverbod van 2 uur, mocht hij na het verhoor het bureau verlaten. (05-152846)

Auto gestolen
COEVORDEN Een 36-jarige inwoner van Coevorden bemerkte vrijdagmorgen in alle vroegte, dat zijn auto gestolen was. De schrik was extra groot, omdat het een oude Chevrolet Camaro betrof, die na een restauratie, weer goedgekeurd was. De auto was 7 jaar buiten gebruik geweest. De eigenaar had de auto donderdagavond afgesloten geparkeerd op de Clematisstraat. De waarde van de auto is niet bekend.(05-152878)

Inbraak bij bedrijf
KLAZIENAVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een zaak aan de Langestraat. In de zaak waren twee gokkasten opengebroken en ook het wisselgeld uit de kassalade bleek gestolen te zijn. De daders waren in het pand gekomen door het forceren van een deur. De totale schade is nog niet bekend. (05-152862)

Technische recherche onderzoekt brand in schuur ASSEN Aan het Eem is in de nacht van donderdag op vrijdag een schuur in vlammen opgegaan. In de schuur achter de woning stonden meerdere bromscooters. Door de brand ontploften diverse benzinetanks van de bromscooters. De brandweer kon voorkomen dat brand oversloeg naar aangrenzende percelen. De technische recherche zal een onderzoek doen naar de oorzaak, waarbij op voorhand niet uitgesloten wordt dat er sprake is van brandstichting. (05-152857)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.