Politie Zuid-Holland-Zuid

24/6 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

24-06-2005 - Persberichten district I

POLITIE WAARSCHUWT VOOR INSLUIPERS
REGIO De afgelopen dagen krijgt de Politie Zuid-Holland-Zuid regelmatig aangiften binnen van insluiping. Dieven slaan hun slag in woningen waarvan deuren en/of ramen open staan vanwege de warmte. De politie waarschuwt mensen, maar ook medewerkers van bedrijven en/of scholen om geen ramen en deuren open te laten staan. Zo kunnen ongenode gasten beter buiten gehouden worden.

MISHANDELING EN BEDREIGING
DORDRECHT- De politie heeft donderdagmorgen 23 juni een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Maasstraat. De man wordt ervan verdacht een dag eerder een 48-jarige medewerker van een woningstichting aan het Van Baerleplantsoen te hebben mishandeld en bedreigd. De 28-jarige man wilde zich voor een woning inschrijven, maar dit was niet mogelijk. De man werd vervolgens boos en gaf de medewerker een klap in zijn gezicht en bedreigde hem. De 28-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Donderdagavond 23 juni is een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 21-jarige vriendin uit Zwijndrecht. De twee waren op bezoek bij een vriend in de Beekmanstraat toen zij onenigheid kregen en de man klappen uitdeelde aan de vrouw. Toen de vriend tussenbeide kwam, vluchtte de verdachte het pand uit, maar schopte nog wel een ruit kapot. De man werd kort na de mishandeling aangetroffen in de Prinsenstraat en werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.
DORDRECHT Donderdagavond 23 juni is een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij verdacht wordt van de mishandeling van de 49-jarige ex-vriend van zijn vriendin. De gebeurde in de woning van de vriendin, een 42-jarige vrouw uit Dordrecht, aan de Prinses Margrietstraat. Het slachtoffer kreeg klappen van de verdachte en bekwam hierdoor kneuzingen in zijn gezicht. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

DRUGS DEALEN
DORDRECHT Donderdagavond 23 juni is een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op het dealen van drugs op de Sint Jorisbrug. De transactie werd gezien door surveillerende agenten. De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Na huiszoeking in zijn woning werd ook zijn 20-jarige vriendin uit Leeuwarden aangehouden. Zij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

OP HETERDAAD BETRAPT
DORDRECHT Donderdagavond 23 juni is een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op een inbraak in een winkel aan de Sisarijs of Sarisgang. De man werd door surveillerende agenten op heterdaad betrapt toen hij de winkelruit insloeg met een stuk hout en spullen uit de etalage wilde wegnemen. De man is ingesloten op het politiebureau.

PARKEERMETERS OPENGEBROKEN
DORDRECHT Vrijdagochtend 24 juni is een 50-jarige man uit Gennep aangehouden op verdenking van het openbreken van parkeermeters aan de Johan de Wittstraat. De politie werd gealarmeerd door een getuige die de man bezig had gezien tijdens het openbreken. Op zijn aanwijzen kon de verdachte aangehouden worden. In zijn auto werd een grote hoeveelheid muntgeld aangetroffen. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.