De Unie


Eerste CAO voor zelfstandig Raet
24/06/2005

Culemborg, 24 juni 2005 â Raet heeft voor het eerst in haar zelfstandig bestaan een eigen bedrijfs-CAO. Gisteravond bereikte De Unie een principeakkoord met de Amersfoortse marktleider op het gebied van salarisverwerking en personeelsdiensten. âNa een onwennige start van de Raet-directie is er na vijf onderhandelingsrondes een alleszins acceptabel resultaat bereiktâ, zegt Uniebestuurder Babet Hendriks.

Het was de uitdrukkelijke wens van het Raet-personeel en de ondernemingsraad om de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden niet langer meer door de OR, maar door de vakbonden te laten voeren. Het personeel verkoos vakbonden als onderhandelaars vanwege hun onafhankelijke positie in combinatie met hun professionaliteit. Opmerkelijk, omdat Raet deskundige is op het gebied van arbeidsvoorwaarden en fiscale regelingen.

De Unie is tevreden over het totaalresultaat. Hendriks: âRaet heeft hiermee een vertrouwenwekkende, volwaardige, eigentijdse CAO en kan zich nu scharen in de rij toonaangevende, respectabele ICT-bedrijven met een CAO, zoals Getronics PinkRoccade, Atos Origin en EDS.

Belangrijkste resultaten:

* De CAO heeft een looptijd van een jaar (1 januari 2005 tot 1 januari 2006).

* De loonsverhoging wordt met terugwerkende kracht op 1 april vastgesteld en kan variëren van 1% tot 2,25%, afhankelijk van beoordeling en huidige salaris.

* Bij ziekte zal Raet in het eerste jaar 100% doorbetalen. In het tweede jaar 80%.

* Daarnaast zijn er verbeteringen afgesproken over kinderopvang en meerwerk. En zijn er voorzieningen voor actieve vakbondsleden afgesproken.

Volgens Hendriks kan Raet zich met deze CAO onderscheiden van zijn concurrenten op de arbeidsmarkt. De Unie denkt dat het Raet zal helpen verder gestalte te geven aan zijn strategie om uit te groeien tot een brede vooraanstaande dienstverlener op het gebied van personeelsdiensten.

De leden van De Unie moeten zich nog uitspreken over het resultaat. Raet heeft circa 600 medewerkers.