Gemeente Bergambacht


Links

24-06-05 Winkelbestand Ammerstol

Bergambacht 24 juni 2005

De gemeente Bergambacht wil het pand van minimarkt De Hoop in Ammerstol aankopen met het doel de winkel te behouden voor de Ammerse bevolking. Familie De Hoop ziet zich vanwege gezondheidsproblemen genoodzaakt, op korte termijn, te stoppen met de zaak. De gemeente gaat ook in gesprek met Woningbouwvereniging Beter Wonen uit Ammerstol om te zien of deze een rol kan spelen bij de oplossing van het probleem.
Momenteel worden supermarktketens en/of franchisers benadert om de vrijgekomen winkel te gaan exploiteren.

---

De leefbaarheid van Ammerstol heeft in het collegeprogramma 2002-2006 grote prioriteit. Samen met de inwoners van het Lekdorp is in 2003 een plan opgesteld om de leefbaarheid te versterken èn te waarborgen voor de toekomst. Het verdwijnen van de winkels houdt de gemoederen van de bevolking, vooral voor de oudere inwoners, behoorlijk bezig. Daarom wil de gemeente zich tot het uiterste inspannen om Ammerstol haar vitaliteit te laten behouden.

Veel is al gerealiseerd in Ammerstol. Zo is dorpshuis Het Gebouw opgeknapt en wordt het gebouw van Klup '72 binnenkort gerenoveerd. Het schoolplein van basisschool De Kromme Draai ging helemaal op de schop en er werd een fraai speeltoestel geplaatst op het speelveld bij de school. De Ammerse jeugd kreeg een verhard voetbalveld met kooi, doelen en baskets. Ook de bibliotheek wordt verbouwd met subsidie uit het Leefbaarheidbudget.

De gemeente stelt alles in het werk om de leefbaarheid te behouden

/////////////////