Gemeente Bergambacht


Links

24-06-2005 Verloop werkzaamheden Kadijkselaan

Bergambacht 24 juni 2005.

De werkzaamheden aan de Kadijkselaan lopen geen tot weinig vertraging op. Eerder leek dit wel het geval omdat energiebedrijf Eneco Delft het gebied heeft overgedragen aan Eneco Utrecht. Deze had er in de (financiële) planning geen rekening mee gehouden. Hierdoor dreigde de verdere planuitwerking vertraging op te lopen. Na bestuurlijk overleg tussen Eneco en de gemeente Bergambacht is de zaak nu rechtgetrokken.
---

Eneco moet de kabels en leidingen verleggen voor er met de uiteindelijke reconstructie van de Kadijkselaan kan worden begonnen. De kabels liggen nu nog onder een dikke laag asfalt. Om ze in de toekomst bereikbaar te houden voor het energiebedrijf worden ze verplaatst. Eneco verplaatst de leidingen naar de voortuinen van bewoners aan oostzijde van Kadijkselaan. Vanuit dit hoofdtracè worden spuitzinkers gemaakt, onder de weg door, naar de woningen aan de ander kant van de weg. Pas als dit gedaan is, kan met het werk aan de Kadijkselaan worden begonnen.
Eneco heeft de gemeente verzekerd dat er voor de zomervakantie een uitgewerkt plan ligt voor het leidingentracé. In het najaar wordt voor bewoners een informatieavond gehouden over het verdere verloop van de werkzaamheden aan wat wel eens de `meest gecompliceerde weg' van de gemeente wordt genoemd. Door de ligging in de polder verzakt de weg voortdurend. Na jaren van onderzoek, overleg en plannen maken lijkt het erop dat de reconstructie eind dit jaar gaat beginnen.

///////////////////////