Gemeente Exaten


Rookverbod in bos- en natuurgebieden

In verband met de aanhoudende droogte hebben de colleges van burgemeester en wethouders van Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer na overleg met de Sector Veiligheid met onmiddellijke ingang een rookverbod ingesteld voor alle natuur-, bos- en heidegebieden in de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer en binnen een afstand van dertig meter daarvan.

Helaas hebben ervaringen elders reeds uitgewezen, dat het risico voor brand in deze gebieden dermate groot is, dat een rookverbod noodzakelijk is. Dit verbod blijft geldig, totdat burgemeester en wethouders besluiten tot intrekking ervan. Daarnaast wordt erop gewezen, dat in de Algemene plaatselijke verordening van de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer een verbod is opgenomen om in natuur-, bos- en heidegebieden of binnen een afstand van 100 meter daarvan in de open lucht brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen. Tevens bevat genoemde verordening een verbod om in de open lucht een vuur aan te leggen, te stoken of te hebben zonder ontheffing van burgemeester en wethouders.

De gemeentebesturen van Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer doen een dringend beroep op iedereen om voornoemde verbodsbepalingen strikt na te leven in het belang van het behoud van het vele natuurschoon in deze gemeenten.