Universiteit Maastricht

24 juni 2005
Vervolg-erkenning onderzoekschool EPP
Kwaliteit wetenschappelijk onderzoek opnieuw bevestigd

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft de onderzoekschool EPP (Experimentele Psychopathologie) van de Universiteit Maastricht (UM) opnieuw de zogenaamde ECOS-erkenning toegekend (Erkenningscommissie Onderzoekscholen) voor de komende zes jaar.

Onderzoekscholen zijn centra van hoogwaardig onderzoek met gestructureerde aandacht voor de opleiding van jonge onderzoekers. Voldoen onderzoekscholen aan kwaliteitseisen met betrekking tot opleiding, organisatie, financiering, wetenschappelijk programma en (inter-)nationale samenwerking, dan kunnen zij van de KNAW de ECOS-erkenning krijgen.

Het EPP-onderzoek richt zich op het verbeteren van diagnostiek, verklaring en behandeling van psychopathologische stoornissen. In de onderzoeksschool EPP participeren acht instellingen: Universiteit Maastricht, Katholieke Universiteit Leuven, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Gent, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. De onderzoeksschool is eerder door de ECOS erkend in 1995, met een vervolgerkenning in 2000.

Noot voor de pers:
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.