Eemland zuid 10.45 uur

Utrecht 24-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verkeersongeval

LEUSDEN- Op donderdagavond raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 19.30 uur fietste een 63-jarige man uit Leusden over de Asschatterweg. Hij zag hierbij kennelijk een automobilist (geg.onbekend) over het hoofd en een aanrijding volgde. De man brak verschillende botten in zijn lichaam en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagavond raakte een fietster gewond. Omstreeks 22.00 uur fietste een 16-jarig meisje uit Amersfoort over de Noordewierweg. Ze veranderde plotseling van richting en een 54-jarige automobilist uit Amersfoort kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje werd met enkele schaafwonden vervoerd naar het ziekenhuis. De man bleek alcohol te hebben gedronken en blies op het bureau 235 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Strenge parkeercontrole bij Henschotermeer

WOUDENBERG De politie van Woudenberg gaat in de zomerperiode streng controleren op het parkeergedrag van de automobilisten rond het Henschotermeer.

Bij de recreatieplas zijn er parkeerterreinen ingericht waar men de auto, tegen vergoeding, kan parkeren. Daarbuiten zijn langs de rijbaan parkeerverboden van kracht die de komende periode consequent worden gecontroleerd. Het blijkt namelijk dat het parkeren buiten de ingerichte terreinen leidt tot stremmingen in het verkeer, blokkeren van de ingangen naar de campings en belemmering in het werk van de noodhulpdiensten.