1e persbericht van vrijdag 24 juni 2005

Eindhoven 24-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Illegale werknemers land uitgezet

De vreemdelingenpolitie en de arbeidsinspectie hebben donderdagmiddag zes Taiwanezen aangehouden bij een computerbedrijf in Eindhoven. Ze waren daar illegaal aan het werk. De zes werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Vandaag worden de zes (in leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud) uitgezet naar Taiwan. Donderdagmorgen hield de vreemdelingenpolitie met de arbeidsinspectie controles bij aspergetelers in de Kempen. Daar bleek alles in orde te zijn.

Eindhoven: Man opgepakt met gestolen bestelbus

Vrijdag om 4.30 uur is nabij een supermarkt aan de Leenderweg een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was bezig met het inladen van een rode scooter. Toen agenten hem controleerden gooide hij een schroevendraaier op het dak. In zijn kleding vonden agenten nog een schroevendraaier. De bestelbus die hij bij zich had bleek van diefstal afkomstig. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De eigenaar van de scooter is nog niet bekend.

Best: Wapens museum in bewaring genomen

De politie heeft woensdag een groot aantal wapens van het museum Bevrijdende Vleugels in Best in bewaring genomen. Dat gebeurde nadat de voorwaarden van de ministeriële ontheffing niet meer klopten. Een voorwaarde van deze ontheffing is dat het museum een door het ministerie van justitie aangewezen wapenbeheerder moet hebben. Deze wapenbeheerder is enige tijd geleden door de stichtingsvoorzitter van zijn taak ontheven. De voorzitter deelde daarna mede dat hij als feitelijk wapenbeheerder op zou treden. Dat is in strijd met de ontheffing omdat de wapenbeheerder wordt aangewezen door het ministerie van justitie.

In het begin van deze week is door het ministerie van justitie een hoorzitting met de voorzitter en de politie gehouden. Hierbij gaf de voorzitter enkele malen te kennen de wapens elders onder te gaan brengen. Omdat dit strafbaar is, zijn de wapens in bewaring genomen. De wapens zijn ondergebracht in een kluis van het museum.

Helmond: Veroorzaker geluidsoverlast aangehouden

De politie heeft donderdagavond rond 19.30 uur een 46-jarige man uit Helmond aangehouden bij zijn woning in Helmond-Centrum. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij de muziek keihard had aanstaan en in de tuin aan het schreeuwen was. Toen agenten ter plaatse kwamen, reageerde hij erg agressief. De geluidsapparatuur is vervolgens in beslag genomen en de man is meegenomen naar het bureau. Later op de avond is hij weer heengezonden met een proces-verbaal. Het was niet de eerste keer dat hij geluidsoverlast veroorzaakte.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Een man van 38 jaar uit Helmond is vrijdagochtend rond 4.30 uur door de politie aangehouden op de Heeklaan. Surveillerende agenten zagen hem in een auto op de Geldropseweg rijden en lieten hem op de Heeklaan stoppen. Bij een controle bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,50, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Rijbewijs ingevorderd

Vrijdagochtend rond 1.20 uur is op de Ferdinand Bolstraat een 33-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag hem rijden in zijn auto en dacht dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van
1,95. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Geldrop: Verdachte van fietsendiefstal opgepakt

In zijn woning in Geldrop heeft de politie donderdagavond rond 22.30 uur een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij rond 19.45 uur op de Zwembadweg een fiets heeft meegenomen. Die stond daar even onbeheerd en niet op slot, terwijl de 16-jarige eigenaresse een paar meter verderop stond te praten. Ze is na de diefstal nog wel achter de dader aangegaan, maar deze ging er vandoor. Omdat de jongen in het gezelschap was van bekenden van de benadeelde, was al snel duidelijk om wie het ging. Hij is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Bergeijk: Kassa met geld gestolen

Bij een inbraak in een sportcomplex aan de Eerselsedijk is een kassalade met ongeveer 150 euro meegenomen. Dat gebeurde vrijdagochtend tussen 2.45 en 3.20 uur. Een rolluik is verbroken waarna een ruit is vernield.

Reusel: Inbraak in woning

Tussen woensdag 8.00 uur en vrijdag 0.30 uur is ingebroken in een woning aan de Doornbos. De buit bestond uit schilderijen, prenten, koperen kandelaars, Japanse vazen, een laptop, een computer met tft-scherm, een dvd-speler en een zakcomputer. Daarnaast werden enkele honderden euros meegenomen. Hoe men binnen is gekomen is op dit moment nog niet duidelijk.

Veldhoven: Inbraak in woning

Vrijdagochtend tussen 2.15 uur en 4.00 uur is ingebroken in een woning aan de Van Vroonhovenlaan. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. De buit bestond uit twee laptops en een handtas met daarin een portemonnee met bankpasje en rijbewijs.