Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 24 juni

* RUIM VIJFHONDERD HENNEPPLANTEN VERNIETIGD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde donderdagmorgen, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning aan de Burgemeester Baumannlaan in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 586 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Met de meterkast was geknoeid. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* BRAND MET GEWONDEN; HULPDIENSTEN MET GROOT MATERIEEL TER PLAATSE

ROTTERDAM - Bij een bedrijf aan het Tankhoofd brak donderdagavond rond kwart over zes brand uit. Daar de melding zeer heftig was en men sprak over explosies en een twintigtal gewonden, gingen alle hulpdiensten met groot materieel ter plaatse. Na onderzoek bleek dat twee pallets in brand stonden en dat door een lekkage een geringe hoeveelheid zwavelzuur was vrijgekomen. Door het vuur raakten een 56-jarige man uit Hellevoetsluis en een 43-jarige Rotterdammer gewond. De Hellevoeter werd met 2e graads brandwonden overgebracht naar het Zuiderziekenhuis, de Rotterdammer raakte licht gewond. Uit voorzorg werden nog vijf betrokkenen overgebracht naar diverse ziekenhuizen, omdat zij met de geringe vrijgekomen zwavelzuur in aanraking waren gekomen. Door de technische recherche wordt een nader onderzoek ingesteld naar de brand.


* VERDACHTEN POGING BEROVING EN STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster reed donderdagmorgen, naar aanleiding van een melding steekpartij, naar de West-Varkenoordseweg. Ter plaatse werden twee 37-jarige mannen uit Rotterdam aangetroffen. Beiden hadden onenigheid met elkaar gekregen, waarbij één van hen in zijn arm werd gestoken. Het 37-jarige slachtoffer verklaarde dat de verdachte samen met nog een man, hem hadden geprobeerd te beroven. Na de poging stapte de andere dader in een auto, waarna hij wegreed. De 37-jarige verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 37-jarige Rotterdammer die oppervlakkige snijwonden opliep, werd behandeld aan zijn verwondingen. Politiemensen stelden een onderzoek naar de andere verdachte in en hielden hem, een 30-jarige Rotterdammer, even later aan.


* GEWAPENDE OVERVAL OP BEDRIJF
ROTTERDAM - Twee werknemers van een bedrijf aan de Kiotoweg zijn donderdagmiddag rond half zes het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Drie gewapende overvallers drongen het pand binnen waarna een 30-jarige inwoner uit Zoetermeer en een 26-jarige Rotterdammer werden bedreigd en vastgebonden. De overvallers namen diverse goederen mee en verdwenen. De slachtoffers slaagden erin zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. De recherche van district Schiedam/Waterweg stelt een nader onderzoek in naar deze overval.

Middaguitgave donderdag 23 juni

* GEWAPENDE DIEFSTAL VRACHTAUTO'S
RIDDERKERK - Maandag jl. vond vanaf een industrieterrein aan de Nikkelstraat een gewapende diefstal plaats van twee vrachtauto's. Rond vijf uur in de ochtend werden de chauffeurs, van 41 en 39 jaar oud afkomstig uit België met geweld en onder bedreiging van vuurwapens door ten minste vier mannen uit hun vrachtwagen gehaald en gekneveld. Het 12-jarige dochtertje van één van de chauffeurs werd eveneens gekneveld. Vervolgens moesten de drie slachtoffers plaatsnemen in de laadruimte van een bestelbusje. Dit busje werd door de overvallers met de slachtoffers daarin achtergelaten in de omgeving van de Nikkelstraat. De slachtoffers wisten zich vervolgens te bevrijden en waarschuwden de politie. Door de recherche van district Feyenoord-Ridderster is direct een uitgebreid onderzoek ingesteld naar deze gewelddadige beroving. Woensdag werden in Zevenbergschen Hoek de twee gestolen vrachtwagen aangetroffen. Uit deze auto bleek een gedeelte van de lading ontvreemd of vermist te zijn waaronder de schadelijke reageerbuisjes.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA AANTREFFEN VERDOVENDE MIDDELEN

(Zie eerder persbericht 21 juni 2005)
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel van district Oost heeft een 22-jarige Rotterdammer aangehouden op grond van de Opiumwet. Naar de man werd een onderzoek ingesteld nadat dinsdagmiddag jl. in een woning in de Sophiastraat verdovende middelen en enkele duizenden euro's werd aangetroffen. De recherche van district Oost zet het onderzoek voort.

Ochtenduitgave donderdag 23 juni