Gemeente Alphen aan den Rijn

Stadshart

persbericht 40 opening bewaakte rijwielstalling in Stadshart

24 juni 2005

Op 24 juni is door de heer J.M.C.M. Groen in 't Wout, coördinerend wethouder Stadshart, samen met leerlingen van de Bonifaciusschool de nieuwe bewaakte rijwielstalling onder het Stadshart officieel geopend. De rijwielstalling biedt plaats aan ongeveer 500 fietsen en bromfietsen. De ingang van de stalling is aan het Fossapad.

De gemeente Alphen aan den Rijn wil met de bewaakte rijwielstalling diefstal en overlast van onbewaakt gestalde fietsen in het Stadshart tegengaan. Ook stimuleert ze bezoekers aan het Stadshart de fiets als vervoermiddel te gebruiken.
Voor werknemers die in en rondom het Stadshart werken, worden afspraken gemaakt met ondernemers over afname van een abonnement. Informatie over abonnementen is verkrijgbaar bij de rijwielstalling.

Opening
Voor de officiële opening plaatsvond, fietste wethouder Groen in 't Wout samen met de kleurrijk getooide leerlingen van de Bonifaciusschool naar de rijwielstalling. Met de overdracht van de sleutel heeft de wethouder de rijwielstalling officieel in gebruik genomen.

Kleurrijke muur
In de rijwielstalling zijn zo'n 300 stenen van het Oke-project 'Samen Kleurrijk Bouwen' te bezichtigen. Kunstenares Petra Jobse heeft de stenen verwerkt in de muur van de fietsenstalling. De muur is door 12 leerlingen van de Bonifaciusschool onthuld.

Voorzieningen
In de nieuwe fietsenstalling zijn rolstoelen en buggy's te huur. Op straatniveau is een openbaar toilet, dat ook te gebruiken is door mindervaliden.

Openingstijden
maandag en dinsdag 08.30 - 21.30 uur
woensdag t/m zaterdag 08.30 - 0.30 uur
zondag van 11.30 - 00.30 uur

Tarieven
Fietsen (dagtarief) 0,30
Brom- en snorfietsen (dagtarief) 0,45
10-strippenkaart fietsen 2,00

10-strippenkaart
brom- en snorfietsen
2,90
Maandabonnementen fietsen 3,00
Maandabonnementen
brom- en snorfietsen 4,50
Huur rolstoel of buggy 0,45

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. Groen in 't Wout