Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

24-06-2005



Alblasserdam evalueert proef met honden(poep)beleid

Afgelopen november is in Alblasserdam een proef met honden(poep)beleid gestart in een proefwijk, tussen de plantageweg en het nieuw waterschap (aan weerszijden van de rembrandtlaan en de vondellaan). Om te kunnen bepalen of en hoe moet worden verder gegaan met het honden(poep)beleid in Alblasserdam wordt momenteel geëvalueerd wat de ervaringen zijn. Hiertoe hebben alle bewoners van de proefwijk een enquête gekregen. Deze enquête staat ook op de website van de gemeente.
De overige bewoners van Alblasserdam kunnen via internet (www.alblasserdam.nl) reageren door middel van een aangepaste vragenlijst.
De enquêtes kunnen tot en met 9 juli worden gestuurd naar de gemeente, naar antwoordnummer 101 2950 VB Alblasserdam, o.v.v. honden(poep)beleid.

In augustus/september buigt het bestuur zich over de resultaten van de proef en zal worden besloten of en hoe wordt verder gegaan met het beleid. Belangrijke overwegingen bij deze beslissing zijn: de ervaringen van de bewoners van de wijk, is de overlast verminderd?; of er meer duidelijkheid is ontstaan over wat wel en niet mag, waar mag de hond wel en waar mag de hond niet poepen; maar zeker ook (in deze financieel zware tijd des te meer) het kostenplaatje van het beleid.

De eerste reacties op de enquête laten zien dat vooral de NIET-hondenbezitters reageren, daarom een extra oproep aan de hondenbezitters om toch ook vooral te reageren.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Adri Hartkoorn, medewerker Plantsoenen, tel. 078-6921240