Dienstenbond CNV

Nieuw Sociaal Beleidskader Wolters Kluwer Nederland 24-06-2005

Wolters Kluwer Nederland (WKNL) en de vakorganisaties hebben overeenstemming bereikt over een nieuw Sociaal Beleidskader (SBK). Feitelijk is het SBK geactualiseerd en op een aantal punten aangepast. Dit nieuwe SBK leggen wij met een positief advies ter goedkeuring aan u voor.

Wolters Kluwer Nederland heeft sinds mei 2001 een Sociaal Beleidskader voor het opvangen van reorganisaties. Dit Sociaal Beleidskader is destijds voor een periode van 3 jaar afgesproken en liep in mei 2004 af. Medio vorig jaar hebben we besloten het SBK te verlengen tot 31 december 2004. Per 1 januari moest er dus een nieuw SBK komen. Hierover hebben we de afgelopen maanden met WKNL gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het met name gaat om actualisering van het oude SBK. Daarnaast is het SBK op een aantal inhoudelijke punten aangepast.

Wijzigingen
De belangrijkste wijzigingen in het SBK treft u in een bijlage aan. Met uw werkgever hebben wij afgesproken dat de integrale tekst van het SBK op uw intranet komt te staan. U kunt daar precies lezen hoe het nieuwe SBK er uitziet. De CNV Dienstenbond legt het nieuwe SBK met een positief advies aan u voor.

De lopende reorganisaties vinden plaats onder het oude SBK of onder SBK STERK. Voor Nassau is destijds door de OR van Ten Hagen Stam de afspraak gemaakt dat het oude SBK van toepassing zou zijn en in aanvulling daarop hebben wij met WKNL afgesproken dat voor zover er verschillen zijn tussen het oude SBK en het nieuwe SBK de voor de medewerker beste regeling wordt toegepast. Dit nieuwe SBK is verder dus alleen van toepassing op nieuwe reorganisaties die binnen WKNL gaan plaatsvinden.

Schriftelijke raadpleging
Gezien de aard van de wijzigingen leggen wij het SBK schriftelijk aan u voor. Graag uw mening per e-mail vóór 9 juli aanstaande naar mij sturen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 055-5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl )