Ministerie van Defensie


---


---

Foto: Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht swingt erop los met zangeres Brigitte Nijman

Succesvolle tournee Luchtmachtorkest door Canada

23-6-2005 12:25:00

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft zojuist een succesvolle tournee door Canada afgesloten. Deze was vooral bedoeld om de veteranen die niet naar Nederland konden komen in het kader van de 60-jarige herdenking van de bevrijding te bedanken voor hun inzet tijdens de oorlogsjaren.

De tournee begon op 9 juni in Hamilton, en ging vervolgens naar Toronto, Montréal en Fredericton. De 50 muzikanten van het orkest, onder leiding van Jos Pommer, brachten met hun muziek het publiek terug naar de dagen van weleer. Met vocale ondersteuning van Brigitte Nijman en Gé Titulaer. Bij alle concerten bestond het publiek voornamelijk uit veteranen uit WOII.

Eén locatie was zelfs geheel bestemd voor veteranen. Dit betrof het veteranen hospitaal Sinte-Anne-de-Bellevue in Montréal. Tijdens de twee optredens speelde het orkest hier voor de 110 nog in leven zijnde oud-strijders die destijds mee geholpen hebben Nederland te bevrijden. Daarnaast waren nog zeker tweehonderd veteranen van andere oorlogsgebieden, evenals de staf en vrijwilligers van het ziekenhuis aanwezig.
foto: Het klarinet kwartet brengt een nummertje ten gehore Foto: Brigitte Nijman begeeft zich tussen de oud-strijders in het veteranenhospitaal