Politie Groningen

Persberichten donderdag 23 juni 2005

Provincie Groningen 23-06-2005 -

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden
Een 26-jarige inwoner van Stadskanaal is woensdagavond aangehouden voor diefstal en bedreiging van winkelpersoneel. Het incident vond plaats in een supermarkt aan de Oosterhamriklaan waar de man een fles port meenam zonder te betalen. Toen hij daarop werd aangesproken gedroeg hij zich zeer agressief. Het winkelpersoneel voelde zich zodanig bedreigd dat ze de man liet lopen. Hij kon even verderop door de politie worden aangehouden. De man, een bekende van de politie, is voor nader onderzoek ingesloten. Hij moest in ieder geval nog 40 dagen zitten in verband met een veroordeling.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Een 46-jarige inwoner van Groningen is woensdagmiddag aangehouden in het Noorderplantsoen voor bedreiging van een 32-jarige stadsgenoot. De man had de stadsgenoot onder meer geschopt en geslagen en dreigde vervolgens met een bijl en een mes. Dit werd gezien door een parkeerwachter die ingreep en de man de wapens afhandig maakte. De gewaarschuwde agenten hielden de verdachte aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Vermoedelijk hadden beiden onenigheid met elkaar over iets wat in het verleden had plaatsgevonden. Een en ander moet nog blijken uit het onderzoek. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. Gezien de ernst van het feit zal de man in overleg met de officier van justitie zonder aangifte worden vervolgd.

Groningen: gewonden bij kettingbotsing
Bij een kettingbotsing op de Weg der Verenigde Naties zijn woensdagmorgen twee mensen gewond geraakt. Het gaat om een 38-jarige inwoner van Visvliet en een 16-jarige inwoner van Groningen. Ze zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden zaten in verschillende autos die bij de botsing waren betrokken. In totaal ging het om vijf personenautos die min of meer zwaar beschadigd raakten. De voorste auto werd bestuurd door een 42-jarige inwoonster van Groningen. Ze reed in de richting Drachten en dacht dat de brug omhoog zou gaan waardoor ze afremde. Dit werd tijdig opgemerkt door een automobilist die achter haar reed, maar een derde en volgende automobilisten zagen het te laat en konden niet meer op tijd tot stilstand komen. Twee rijstroken raakten enige tijd verstopt waardoor filevorming ontstond. De autos zij n door een bergingsbedrijf afgevoerd, waarna de weg weer vrij was.

Groningen: vrouw onder invloed botst met snorfiets tegen auto Een 40-jarige inwoonster van Groningen is woensdagavond aangehouden voor het onder invloed besturen van een snorfiets. Tevens was ze op de Draakstraat in Groningen al slingerend tegen een geparkeerde auto gebotst waardoor lichte schade ontstond. Ze reed daarna door maar kon thuis worden aangehouden. Ze had 1.9 promille alcohol in haar bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam: aanhouding jongelui voor brandstichtingen en inbraken De politie heeft de afgelopen twee dagen vijf mannen aangehouden in de leeftijd van 18 en 19 jaar. Het vijftal afkomstig uit Muntendam en Veendam wordt verdacht van diverse brandstichtingen en inbraken in Muntendam die de laatste weken hebben plaatsgevonden. Het merendeel zit nog vast. Er zullen nog meer aanhoudingen volgen. Het onderzoek zal mogelijk nog enkele weken in beslag nemen.

Snelheidscontroles regio: woensdag
Sint Annen: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1517 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 128 km.
Siddeburen: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 802 voertuigen, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 129 km.
Uithuizermeeden: Hoofdstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 609 voertuigen, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 71 km.
Grijpskerk: Friesestraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1550 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 102 km.

Delfzijl: fietsster gewond
Een 71-jarige vrouw uit Delfzijl is woensdagmiddag gewond geraakt bij een val met haar fiets. Het slachtoffer fietste aan de Uitwierderweg in haar woonplaatsen wilde keren. Ze kwam daarbij met haar fiets in de berm terecht en verloor haar evenwicht. Tengevolge daarvan viel ze met fiets en al in een sloot. De vrouw liep armletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Marum: trekkerbestuurder gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Haarsterweg in Marum is woensdagmiddag een 19-jarige man uit Harkstede gewond geraakt. De man bestuurde een tractor met daarachter een kiepwagen en moest bij passeren van een tegenligger uitwijken. Hij raakte daarbij met het rechterachterwiel een boom tengevolge waarvan hij de controle over de tractor verloor. Vervolgens botste het slachtoffer met de tractor tegen een volgende boom. De bestuurder liep hoofdletsel op en is opgenomen in een ziekenhuis. De tractor-aanhangwagencombinatie is door het bedrijf waarvoor het slachtoffer werkt geborgen.