Gemeente IJsselstein


Baronieweg in z'n geheel open
vrijdag, 24 juni 2005 - 12:47 CET

De Baronieweg is over de gehele lengte voor het verkeer opengesteld. De herinrichting vond plaats omdat de weg nu alleen een lokale functie heeft.

Nadat de nieuwe provinciale weg N210 tussen Utrecht en Rotterdam (om IJsselstein-Zuid) in 2003 in gebruik werd genomen, is met de omvangrijke werkzaamheden om het omvormen van deze bestaande weg en de aanleg van een aantal rotondes begonnen

Verwacht werd dat de werkzaamheden tot aan de bouwvakantie (medio juli as.) zouden duren; de weg is nu al gereed. Er zijn wel enkele beperkte afrondende werkzaamheden. Vanwege de herinrichting werden soms delen van de weg afgesloten, hetgeen nodige ongemak met zich meebracht. De gemeente bedankt de verkeersdeelnemers voor het opgebrachte begrip.

Uitgevoerde werkzaamheden
Naast een nieuw wegdek zijn drie verkeerspleinen gerealiseerd: Hooglandplein (verbinding met Lorentzlaan); Willem van Oranjeplein (Beneluxweg en Hogebiezendijk) en het Drostplein (Heemradenlaan en Schepenensingel). Deze rotondes vervangen de kruisingen waardoor de verkeersafwikkeling sneller en veiliger verloopt.De Baronieweg komt richting Benschop uit op het Theorore Rooseveltplein en richting Nieuwegein/snelweg A2 op het Nelson Mandelaplein.