Gemeente Apeldoorn

JeJoCeMa stopt activiteiten

Brede behoefte aan voorzieningen voor jeugd sluit niet langer aan bij beleid

Het Apeldoornse Jeugd en Jongeren centrum JeJoCeMa heeft in overleg met de gemeente Apeldoorn besloten zijn activiteiten in de Apeldoornse wijk De Maten te beëindigen. Uit het onlangs gestelde raadskader blijkt dat er behoefte is aan een groot en gevarieerd aanbod aan voorzieningen voor de jeugd in alle wijken van Apeldoorn. Na overleg met de gemeente is JeJoCeMa tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende capaciteit is om de activiteiten in De Maten af te stemmen op deze behoefte. De gemeente betreurt het besluit, maar respecteert het ook.

In de komende maanden maakt de gemeente een plan van aanpak voor het JeJoCeMagebouw. Het moet een multifunctioneel gebouw worden, met een breed aanbod aan activiteiten voor de jeugd uit De Maten. Ook wordt bekeken of de reeds geplande activiteiten van JeJoCeMa voor de tweede helft van het jaar alsnog uitgevoerd kunnen worden. In onderling overleg tussen gemeente en JeJoCeMa wordt een oplossing gezocht voor het beheer van het gebouw.

Op dit moment woont een kwart van de Apeldoornse jeugd in De Maten. Het beleid van JeJoCeMa sluit onvoldoende aan op de behoefte aan een breder algemeen aanbod van activiteiten voor de jeugd. In de afgelopen 24 jaar heeft Jejocema een belangrijke rol gehad in de Apeldoornse wijk De Maten. Vooral in de beginperiode vervulde Jejocema een samenbindende functie in de toen nieuwe wijk in opbouw.

Voor het laatst bijgewerkt op: 24-jun-2005 01:49