Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 juni 2005


BEEMTE BROEKLAND - Fietser 'slechts' lichtgewond door aanrijding


Een 14-jarige fietser uit Terwolde raakte donderdagmiddag op de Oude Beemterweg lichtgewond door aanrijding met een 39-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De jongen stak rond 13.18 uur de kruising met het Kanaal Noord over en verleende hierbij geen voorrang aan de vrouw. De jongen werd door de aanrijding over de motorkap geslingerd en kwam met zijn achterhoofd op de voorruit terecht. Het slachtoffer moet wel een engeltje op zijn schouder hebben gehad want hij liep slechts een schaafwond en een pijnlijke knie op.


APELDOORN - Fietser loopt sleutelbeenbreuk op


Een 21-jarige fietser uit Apeldoorn liep donderdagmiddag (23/06)op de kruising Kanaal Noord/Anklaarserweg door aanrijding met een 43-jarige automobilist uit Zevenaar een sleutelbeenbreuk op. Getuigen zagen dat de automobilist door het groene verkeerslicht het kruispunt opreed en in aanrijding kwam met de fietser die door rood reed. Het slachtoffer gaf meteen tegen de politie toe dat hij door het rode verkeerslicht had gereden. Een ambulance vervoerde hem naar het Lukasziekenhuis.


HOENDERLOO - Politie houdt veelpleger aan


De politie heeft donderdagmiddag (24/06) op de afrit Apeldoorn Noord van de A50 een 34-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man, een veelpleger, reed in een gestolen auto en had bovendien voor de negende keer te veel alcohol gedronken. De politie kreeg rond 16.40 uur melding om uit te kijken naar een gestolen auto. De man was eerder tijdens een controle in Hoenderloo door een Boa gevlucht.
Onderzoek wees uit dat de auto, die hij bestuurde, gestolen was. De politie hield de man rond 17.55 uur aan en sloot hem op in een cel. Hij blies een alcoholpromillage van 2. De auto was in Drenthe gestolen en had flinke schade, vermoedelijk had de verdacht tussen de eerste controle en de aanhouding nog ergens tegen aangezeten. De man werd ingesloten.


APELDOORN - Fout geparkeerde auto's weggesleept


De politie heeft donderdagmorgen (24/06) op de Kerklaan drie auto's laten wegslepen die geparkeerd stonden op een bushalte. De politie zag rond 10.40 uur dat een buschauffeur kinderen liet uitstappen. De bus stond midden op de rijbaan omdat er bij de halte geen plaats was. De kinderen liepen hierdoor midden op straat wat gevaarlijke situaties kon opleveren. De politie liet, conform de wegsleepregeling, een sleepbedrijf de drie auto's wegslepen. De bestuurders konden hun voertuig na betaling van de wegsleepkosten weer meenemen.


APELDOORN - Politie neemt wapens in beslag

De politie heeft donderdagmiddag in een woning in Apeldoorn-Zuid twee wapens in beslag genomen. Een eerder onderzoek wees, uit dat er in de woning wapens zouden zijn. De politie doorzocht met toestemming van de bewoner de woning en trof in de slaapkamer van de 22-jarige zoon een zogeheten balletjespistool en een pompbuks aan. De zoon zal later aan het bureau een verklaring afleggen, waarna de politie een proces-verbaal opmaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58



---- --