Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 24 juni 2005

Bosbrandje aan de Reeshofdijk

TILBURG Gistermiddag rond kwart over vier werd bij politie en brandweer een beginnend bosbrandje gemeld aan de Reeshofdijk ter hoogte van het winkelcentrum. Als agenten ter plaatse komen blijkt er inderdaad sprake van een brand. De brandweer heeft het bosbrandje geblust. Op de plaats van de brandweer heeft de politie een aansteker gevonden, zodat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrouw breekt pols bij val

TILBURG Een 75-jarige vrouw uit Tilburg brak gistermiddag rond tien voor halfzes toen zij op het Wagnerplein met haar boodschappentas ten val kwam. Ambulancepersoneel heeft de vrouw overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg. Vermoedelijk zijn oneffenheden in de bestrating de oorzaak van de val. De politie heeft de gemeente hiervan in kennis gesteld.

Agressieve man geboeid naar het ziekenhuis

TILBURG Politie, ambulance- en verplegend personeel van het TweeStedenziekenhuis in Tilburg hebben gistermiddag rond vijf over halfzes de handen vol gehad aan een 29-jarige man uit Tilburg. Die raakte gistermiddag gewond aan een been waarmee hij de ruit van een winkel aan het Wagnerplein intrapte. De Tilburgse man verzette zich hevig tegen zijn hulpverleners. Hij trapte met zijn benen in het rond en spuugde naar zijn hulpverleners. Daarom werd hij geboeid op de brancard naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de man ook in het ziekenhuis nog buiten zinnen was heeft de politie op verzoek van het verplegend personeel de man geboeid gelaten waarop zijn wonden konden worden gehecht. Na behandeling kon de man het ziekenhuis, onder begeleiding van agenten, weer verlaten. Gisteravond even voor elf uur zorgde de man weer voor overlast. Hij was de EHBO-afdeling van het TweeStedenziekenhuis binnengegaan en daar op een bed gaan liggen. Agenten hebben de man verwijderd.

Bedreiging levert geldboete van 500 euro op

TILBURG Een 60-jarige Tilburger is gisteravond rond zeven uur aangehouden aan de Berglandweg in Tilburg. De man wordt ervan verdacht dat hij een 18-jarige Tilburger met een mes bedreigde. Dat gebeurde toen de 18-jarige voor de gein een lantaarnpaal een paar keer op en neer schudde, waarop de verdachte hem met een mes bedreigde. Na verhoor werd de Tilburger met een geldboete van 500 euro weer in vrijheid gesteld.

Tilburger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG Een 32-jarige Tilburger is gisteravond om kwart voor negen in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid in Tilburg aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man had in de Reeshof in Tilburg de 61-jarige vader van zijn ex-vriendin mishandeld en bedreigd. De aangehouden Tilburger is in verzekering gesteld en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Gisteravond werd een aangifte van het slachtoffer opgenomen.

Tilburger veroorzaakt nachtrumoer

TILBURG Vannacht om vijf over vier hebben agenten aan de Daendelsstraat in Tilburg een 33-jarige man uit deze stad aangehouden voor het veroorzaken van nachtrumoer. De man stond voor de woning van zijn ouders, die op vakantie zijn, te schreeuwen. Om de openbare rode en rust ter plaatse te herstellen hebben agenten de man aangehouden.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Omdat een 24-jarige Tilburger vannacht om vier uur op de Hasseltstraat in Tilburg vreemd rijgedrag vertoonde, hebben agenten de man met zijn auto aan de kant van de weg gezet. Bij deze controle bleek dat de man onder invloed van alcohol was. In het politiebureau blies hij bijna 1.40 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van zes uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Cameratoezicht helpt bij opsporen geweldpleger

TILBURG De cameras die in het Tilburgse horeca concentratiegebied hangen bewijzen de politie tijdens het horecatoezicht goede diensten. Zo ook vannacht rond tien voor vijf toen op de monitoren te zien was dat in de Tuinstraat in Tilburg een man werd mishandeld. Als agenten snel ter plaatse gaan treffen ze daar het slachtoffer, een 22-jarige man uit Goirle. Die kreeg, zonder dat daartoe enige aanleiding was, van een man een klap op het gezicht waarbij hij een gescheurde wenkbrauw opliep. Op aanwijzing van het slachtoffer, dat met twee vrienden via de Tuinstraat op weg naar huis was, kon de dader worden aangehouden. Dat is een 18-jarige man uit Tilburg. Van het slachtoffer heeft de politie vannacht een aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Overigens waren er, mede dankzij het warme weer, veel stappers in de Tilburgse binnenstad. De terrassen zaten propvol. Maar de sfeer bleef gezellig en gemoedelijk. Er deden zich buiten het voorval in de Tuinstraat geen incidenten voor. Wel deelde de politie vier parkeerbonnen uit aan weggebruikers die hun auto op een taxistandplaats hadden geparkeerd en ook een wildplasser ging op de bon.

Agenten pakken man op na huiselijk geweld

TILBURG Aan de Ingenieur Kippermanstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen, even voor negen uur, een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 34-jarige vriendin. Aan de mishandeling liggen relationele ten grondslag die al langere tijd speelde. Vanmorgen escaleerde een meningsverschil tussen de Tilburger en zijn vriendin.

Auteur: Carel Bouman