FNV

Akkoord over cao groothandel in bloembollen

Voor de drieduizend werknemers in de groothandel van bloemenbollen is een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao tot 2007. De loonsverhoging bedraagt 2,5 procent.
FNV Bondgenoten zette sterk in op het uitbannen van seizoenswerkloosheid in de sector. Daarover is afgesproken dat een studiecommissie het onderwerp in kaart gaat brengen en aanbevelingen doet.

Al met al is vakbondsbestuurder Celil Coban toch tevreden. "Gemakkelijk was het niet. We hadden drie rondes nodig om het eens te worden. Er is nog te veel onduidelijk over wat er speelt in de sector. Voor ons. Maar ook voor de werkgevers. Ik ben dan ook blij met de afspraak voor een sectorbreed kwalitatief onderzoek om meer helderheid te krijgen over wat kan en niet kan binnen de branche. Dat onderzoek start na de zomer. We verwachten de resultaten in april 2006. Die nemen we mee in de onderhandelingen over de volgende cao."

Naast de loonsverhoging kunnen vakbondsleden hun contributie fiscaal vriendelijk via het brutoloon gaan betalen.

Tijdelijk personeel dat minder dan zes maanden bij de werkgever werkt en niet eerder in de branche werkzaam was, krijgt in het vervolg het wettelijk minimumloon betaald.

Bij belangrijke onderwerpen als pensioenombouw en aanvulling van het loon bij ziekte volgt de groothandel in bloembollen de afspraken die in de hele agrarische sector worden gemaakt.

Hieronder is het vakbondspamflet met de uitnodiging voor de ledenvergadering op 5 juli op te halen.
Attachments:
pamflet CAO Groothandel Bloembollen.DOC