Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 juni 2005


Zutphen - Bromfietser raakt gewond


Een 16-jarige bromfietser uit Brummen raakte in de nacht van woensdag op donderdag licht gewond. De Brummenaar reed omstreeks 02.00 uur over de Bronsberg richting de Den Elterweg. Nadat hij drie wegversmallingen was gepasseerd stuitte hij op nog een wegversmalling. Hij reed daarbij boven op een verkeersdrempel en viel. Hij liep hierbij de nodige schaaf- en snijdwondjes op. Een passant heeft de jongen naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht.


Brummen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (24/6) bij een controle op de Cortenoeverseweg een 45-jarige automobilist uit Brummen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,9 prom. De man kreeg een boete.


Brummen - te snel bij wegwerk - Rijbewijs kwijt


Een 39-jarige automobilist uit Groesbeek moest donderdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed omstreeks 15.15 uur met een snelheid van 111 km over de N348. Wegens werkzaamheden gold er een snelheidsbeperking tot maximaal 50 km. per uur.Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Eerbeek - Controle naar aanleiding van klachten


Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Boerenstraat. Hier geldt een maximum snelheid van 30 km. 12 bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden (hoogste snelheid niet in politierapport vermeld.). Verder werden 3 bestuurders bekeurd, omdat ze de autogordel niet omhadden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

---- --