Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties
Persbericht ministerraad van het koninkrijk 24 juni 2005

Benoemingen rechterlijke Macht Aruba en Antillen

De Rijksministerraad heeft er op voorstel van minister Pechtold voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om acht leden en één plaatsvervangend lid voor te dragen voor (her)benoeming in het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Het gaat om de benoeming op de standplaats Curaçao per 1 augustus 2005 van mr. J.M.P. Drijkoningen (raadsheer in het Gerechtshof te 's-Hertogenbosch), mr. K.J. Haarhuis (rechter in de rechtbank te Almelo), mw. mr. A.M.P. Geelhoed (rechter in de rechtbank Middelburg), mw. mr. L. de Kerpel-van de Poel (rechter in de rechtbank Maastricht), mw. mr. A.S. Gratama (rechter in de rechtbank Breda) en, per 1 september 2005, van mr. H.L. Wattel (rechter in de rechtbank Breda).

Voor de standplaats Aruba per 1 augustus 2005 gaat het om mr. H.E. de Boer (raadsheer in het Gerechtshof Arnhem) en mr. J.A. van Voorthuizen (rechter in de rechtbank Zwolle).

Mr. P. W. van Schendel zal per 1 augustus 2005 in Curaçao worden herbenoemd als plaatsvervangend lid in het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, voor de duur van drie jaar.

De Rijksministerraad heeft tevens ingestemd met de voordracht voor benoeming van mr. N. Jörg tot advocaat-generaal van Aruba. De heer Jörg is sinds 1 februari advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden.

RVD, 24.06.2005