Inbrekersbende opgerold

's-Hertogenbosch/ Rosmalen 24-06-2005

Met de aanhoudingen van in totaal acht personen heeft de politie een onderzoek naar een overval, verschillende berovingen en inbraken afgerond.

De afgelopen weken heeft de politie in Den Bosch een onderzoek gedaan naar een groep (met name) jeugdigen afkomstig uit s-Hertogenbosch Noord. De zeven mannen en een vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij 20 verschillende zaken.
De verdachten (variërend in leeftijd van 17 tot 42 jaar) werkten in wisselende samenstellingen. Zij worden verdacht van een overval op een restaurant in Rosmalen op 13 februari jl., een beroving onder bedreiging van een vuurwapen op de Harendonkweg in s-Hertogenbosch op 8 mei jl. en diverse inbraken in sportkantines, verenigingsgebouwen en bouwketen in Rosmalen, s-Hertogenbosch en Empel. De groep verzamelde zich in de woning van de 42-jarige vrouw, waarna men op roverspad ging. De politie trof in de woning van de vrouw verschillende gestolen goederen aan. De vrouw en een 31-jarige man worden verdacht van heling van deze spullen.