Leefbaar Rotterdam

Leefbaar Rotterdam: Allochtoon moet blote borsten accepteren

Woningbouwvereniging Woonbron in Delfshaven is bezweken voor de normen en waarden van haar allochtonen huurders. Waar wij iets kunst vinden, vinden zij dit provocerend en mensonterend.

Een beeld van kunstenaar Hans Geers, een vrouwelijke buste van wit mozaïek, is met de rug naar het publiek gezet met een T-shirt aan. De kunstenaar was het hier niet mee eens en is het beeld in het bijzijn van een verslaggever op gaan halen.

Hiermee gooit de woningbouwvereniging de westerse normen en waarden overboord en omarmd die van anderen. Dit soort buigen voor de normen en waarden van anderen vindt Leefbaar Rotterdam onacceptabel. Victor Reijkersz wil daarom ook dat de Woningbouwvereniging haar excuses maakt richting de kunstenaar en het beeld gewoon weer neerzet. Dit is weer zoiets waarvan je dacht dat het zover niet zou komen maar wat toch gebeurd. De tijd dat seks taboe was is voorbij, en als het aan LR licht komt die ook niet meer terug.

Reijkersz wil ook nog verwijzen naar het gedrag van de, onder meer, allochtone jeugd die op straat er een sport van lijkt te maken om vrouwen met seksueel-getinte opmerkingen lastig te vallen. Daar doen we niks aan, maar een kunstwerk dat moet weg?