Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat CAO Arcadis
24-06-2005

Na langdurige onderhandelingen hebben de vakorganisaties met Arcadis een onderhandelingsresultaat bereikt voor de CAO 2005/2006. Wij hebben de meeste verslechteringsvoorstellen van de werkgever kunnen tegenhouden. Deze voorstellen stonden in het kader van hun strategisch plan Feeling, Focus en Flair.

Algemeen
Wij hebben ons gebaseerd op ons arbeidsvoorwaardenbeleid 2005; de voorstellenbrief heeft u van ons ontvangen. De pensioenproblematiek is verschoven naar de bespreking die wij medio september van dit jaar hebben gepland. Dan worden ook de 58+ regeling en de seniorendagen in de onderhandelingen meegenomen. De loonsverhoging en de eenmalige uitkering kunnen de toets der kritiek redelijk doorstaan. Velen van u zullen niet blij zijn met het terugbrengen van de vakantiedagen per 1 januari 2006 naar 30 dagen, maar vergeet niet dat u de dagen terug kunt kopen.

Schriftelijke raadpleging
Om snelheid in de besluitvorming te brengen verzoeken wij u vriendelijk om uw mening kenbaar te maken per e-mail. Wilt u uw reactie vóór 5 juli aanstaande aan ons toesturen.

Mocht u naar aanleiding van voorgaande vragen en/of opmerkigen hebben dan kunt u contact met mij opnemen via telefoon: 055 5772640 of mail: w.burggraaf@cnvdibo.nl