Politie Hollands Midden

Datum: 24 juni 2005

Katwijk Snelheidscontrole RVHT bij werkzaamheden N206

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 22 juni een snelheidscontrole gehouden op de N206 ter hoogte van Katwijk. Tijdens de controle werden maaiwerkzaamheden uitgevoerd en was de snelheid beperkt tot 50 km/uur. Van de rijbanen in beide richtingen was vanwege het maaien de linkerrijstrook afgezet. In drie uur tijd werden 788 snelheidsovertredingen vastgelegd. Dit aantal is meer dan de helft van het aantal auto's dat tijdens de controle voorbijreed. Snelheden van ruim 90 km/uur waren geen uitzondering. Tegelijkertijd hield het RVHT ook een gordelcontrole op de N206. Acht personen kregen een boete van 45 euro omdat zij de gordel niet droegen.

Leiden Stellage valt op fietsster De politie kreeg op vrijdag 24 juni, omstreeks 10.30 uur, de melding dat er een stellage van een vrachtauto op een voorbij fietsende vrouw was gevallen. Ter plaatse bleek de stellage van de vrachtauto gerold te zijn en op het hoofd van de 52-jarige uit Leiden afkomstige fietsster te zijn gevallen. De vrouw had een hoofdwond opgelopen, maar was aanspreekbaar, en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Alphen aan den Rijn Inbraak en poging De politie heeft op vrijdag 24 juni twee aangiften opgenomen van bewoners van de Jeltje D Bosch Kemperstraat. In één woning is er gepoogd in te breken en is dit niet gelukt. In de andere woning is men wel binnen gekomen maar is het nog niet duidelijk of er goederen weg zijn genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hazerswoude-Rijndijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 24 juni op de N11 een snelheidscontrole gehouden met behulp van een radarwagen. Slechts 2,4% van de weggebruikers hield zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/uur. Deze ongeveer 140 mensen krijgen binnenkort de bekeuring in hun brievenbus.

Boskoop Inbraak in bedrijf/ woning De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Laag Boskoop waarbij drie computers zijn weggenomen. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden om 23.30 uur en men is door een raam naar binnen geslopen. Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Boskoop Aanhouding na inbraak auto Op woensdag 9 maart is er ingebroken in een bestelauto aan de Babsloot te Boskoop. Er zijn toen sporen gevonden van een mogelijke verdachte. De politie heeft deze verdachte op vrijdagochtend 24 juni aan kunnen houden, het gaat om een 28-jarige inwoner van Boskoop. Op vrijdagochtend, omstreeks 08.30 uur, bleek er echter ook ingebroken te zijn in een woning aan de J.W. de Ruijterstraat waarbij er een auto buit was gemaakt. De auto werd teruggevonden in de buurt van de verblijfplaats van de Boskoper. Daarnaast wijst ook de handelswijze opnieuw naar de aangehouden verdachte. De politie onderzoekt of de Boskoper ook verantwoordelijk is voor deze inbraak. De man wordt maandag voorgeleid aan het Openbaar Ministerie.

Regio RVHT controleert; zet je helm op

Nu de dagen lang zijn en het weer warm is, trekken veel mensen, vooral jonge mensen, erop uit met de brommer naar strand, zwembad en andere 'zomerse' plekken. Korte tochtjes waarbij je al snel denkt: "Die helm is me veel te warm. En het is maar een paar kilometer. Dus ik laat die helm lekker thuis." Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) controleert of je je helm wel op zet. Met meerdere motorrijders zijn ze vrijwel elke dag in de regio te vinden. Je kunt ze dus overal en op elk moment tegenkomen. En die boete voor brommen zonder helm kost je 55 euro. Geld wat je aan veel leukere dingen had kunnen uitgeven.

Het RVHT controleert niet voor niets: met de zomer in het hoofd rijd je naar de plek van bestemming en meestal gaat dat gelukkig goed. Maar een klein moment van onoplettendheid van jou of iemand anders, kan al een groot ongeluk tot gevolg hebben. En dan wil je die helm beslist op je hoofd hebben. Ga maar eens na: als je loopt, ga je niet harder dan een kleine 10 km/uur. Als je met die snelheid met je hoofd tegen een lantaarnpaal aanloopt, heb je op zijn minst een flinke buil en met een beetje pech zelfs een hersenschudding. Als je echter op je brommer 45 km/uur rijdt en tegen een tegemoetkomende auto aanrijdt die 50 km/uur rijdt, is je botssnelheid bijna 100 km/uur. En bij die snelheid heb je toch echt een helm nodig. Zet dus je helm op. Dat scheelt je een boete en houd je hoofd misschien niet koel maar wel heel.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --