Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 24 juni 2005

Woninginbraak

DINTELOORD: Vrijdag werd in alle vroegte ingebroken in een woning aan de Prins Florisstraat. De gedupeerde bewoners missen niet alleen een laptop, maar worden bovendien geconfronteerd met een behoorlijke schadepost aan de woning. Waarschijnlijk hebben de inbrekers in eerste instantie de bijkeukendeur te openen door het cilinderslot te verwijderen (de zogenaamde Bulgaarse methode). Omdat de deur echter was afgesloten met enkele knippen, konden de inbrekers vervolgens nog niet binnen. Vermoedelijk hebben ze vervolgens eerst geprobeerd een dubbelglas ruit uit de sponning te nemen, maar is de keuze uiteindelijk gevallen op een enkel glas ruit. Van beide ramen werden de glaslatten verwijderd. Toen de ruit was verwijderd, wisten ze de deurknippen te openen en alsnog de woning binnen te komen. De bewoners hebben vanmorgen, na ontdekking van de inbraak, aangifte bij de politie gedaan. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en de glaslatten voor sporenonderzoek veiliggesteld.

Politie waarschuwt voor specifieke vorm van diefstal uit autos

BERGEN OP ZOOM: De zomerperiode is weer aangebroken en daarmee neemt een specifieke vorm van auto-inbraken weer toe: de diefstal uit (vracht)autos en campers, terwijl de eigenaar in het voertuig aan het slapen is. Dergelijke diefstallen zijn onder meer gepleegd op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol en aan de Synthesebaan. Vaak worden de goederen via openstaande ramen ontvreemd. Hoewel het begrijpelijk is dat mensen graag wat frisse lucht krijgen, wil de politie toch een ieder op het hart drukken te zorgen (kostbare) goederen veilig op te bergen. Gelegenheid maakt de dief.

Politie bekeurt 187 weggebruikers bij snelheidscontrole

HALSTEREN: Op de Tholenseweg werd donderdag tussen 10.15 uur en 12.15 uur door de politie een snelheidscontrole gehouden. Op deze locatie geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. Van de 686 passanten reden er 187 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. Van het aantal gecontroleerde bestuurders was dus 27% in overtreding.

Drie Fransmannen onderschatten politie

WOENSDRECHT: Drie Fransmannen, die donderdagavond dachten de politie te slim af te kunnen zijn, kwamen bedrogen uit. Toen twee politiemannen omstreeks 21.30 uur aan de Rijksweg A4 een controle instelde, zagen zij direct enkele gripzakjes hennep en hash. De Fransmannen verklaarden een bezoek te hebben gebracht aan een Nederlandse coffeeshop en gaven hun illegale bezit toe, maar verklaarden verder geen verdovende middelen te hebben. Tijdens de fouillering vond de politie inderdaad weliswaar een grote hoeveelheid geld, maar geen drugs. Bij nadere inspectie van de auto vonden de alerte politiemannen echter in het luchtfilter nog eens 2½ kilo hennep en 200 gram hash. De drie mannen, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, zijn meegenomen naar het politiebureau in Bergen op Zoom en hebben een dagvaarding gekregen.

Politie ruimt hennepkwekerijen

SPRUNDEL: Donderdagavond is de politie druk doende geweest met het ruimen van een hennepkwekerij aan de Sint Jansstraat. Kort na 17.00 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast in het betreffende pand. Ter plaatse constateerde de politie dat het water vanaf de bovenverdieping via de buitenzijde langs de voorgevel uit de woning stroomde. Toen een 32-jarige Bredanaar de voordeur voor de politie opende, namen de politiemensen direct een duidelijke hennepgeur waar. Na onderzoek werden in vier verschillende ruimten in het pand hennepkwekerijtjes aangetroffen. In totaal betrof het 935 planten. De man gaf desgevraagd tegenover de politie toe eigenaar van de kwekerij te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft onder meer een onderzoek ingesteld naar de identiteit van een tweede persoon, die in het pand aanwezig was, maar die via de achterdeur wegvluchtte op het moment dat de politie ten tonele verscheen.
De politie heeft, met medewerking van onder meer medewerkers van de gemeente Rucphen, zorggedragen voor het ruimen van de kwekerij. Zowel de inventaris als de planten zijn vernietigd. Omdat er was geknoeid met de elektriciteit met de bedoeling stroom buiten de meter om te verkrijgen, heeft de politie de hulp van technici van Essent ingeroepen.

SINT WILLEBRORD: De politie heeft vrijdag een kijkje genomen in een pand aan de Dorpsstraat, nadat zij de tip had gekregen dat zich hier mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. In een ruimte op de begane grond werd een kwekerij aangetroffen, waarin zich 646 plantjes bevonden. De ruimte werd vrijdagmiddag door politiemensen en medewerkers van de gemeente ontruimd. Zowel de inventaris als de plantjes zullen worden vernietigd. Een bewoonster van het pand wordt vrijdagmiddag door de politie gehoord om vast te stellen wat haar aandeel is. Omdat ook op deze locatie met de elektriciteitsvoorziening was geknoeid, is de assistentie van Essent ingeroepen.

Vogels gevlogen

SINT WILLEBRORD: Normaal is de teleurstelling bij de politie groot als De vogel blijkt te zijn gevlogen. Vandaag was dat vooral bij de eigenaren het geval...
Aan de Gagelrijzen zijn uit een volière drie pauwen en een fazant ontsnapt. De dieren zijn vermoedelijk ontsnapt, nadat de zoon per ongeluk de volière niet goed dicht gedaan had. De politie wil de teleurgestelde eigenaren graag kunnen informeren als de weggelopen dieren worden aangetroffen en hoopt dan ook dat een eventuele vinder contact opneemt met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder (49) gewond na eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Donderdagavond omstreeks 22.45 uur deed zich aan de HG Dirckxstraat een eenzijdig ongeval voor, waarbij een 49-jarige motorrijder uit Kalmthout (B) gewond is geraakt. Vermoedelijk is de man over het opgebroken weggedeelte terecht gekomen en hier de macht over zijn voertuig verloren. Bewoners van de HG Dirckxstraat hebben de hulpdiensten gewaarschuwd. De man is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. Hij heeft vermoedelijk letsel aan zijn heup opgelopen, maar is voor alle zekerheid een nacht ter observatie in het ziekenhuis gebleven.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag meldde een 14-jarige meisje zich bij de politie, nadat ze die ochtend slachtoffer was geworden van zakkenrollerij. Ze was aan het winkelen in de Roselaar, toen ze plotseling merkte dat haar portemonnee uit haar tas was gehaald. In haar portemonnee zat een identiteitsbewijs en een gering geldbedrag.

Auteur: Manon Ostendorf